VIA med DualGFXVIA K8T890 Pro-hovedkort
(bilde: Trustedreviews)

Tidligere denne uken avholdt VIA en pressekonferanse sammen med AMD og ASUS. Grunnlaget for pressekonferansen var blant annet det nye K8T890 Pro-brikkesettet, som rettes mot AMD-plattformen.

SLI-teknologien fra NVIDIA har fått mye omtale den siste tiden. Datainteresserte blir gjerne litt blanke øyne og får et begjærlig blikk når de hører de tre bokstavene i riktig rekkefølge.

DualGFX
Nå kaster VIA seg på denne bølgen med sitt K8T890 Pro-brikkesettet. Brikkesettet støtter DualGFX, som gir brukeren mulighet til å bruke to PCIe-baserte skjermkort i samme system.

VIAs DualGFX-løsning benytter seg av én PCI x16-kanal og én PCI x4-kanal, mens NVIDIAs SLI-løsning består av to PCIe x8-kanaler. Dermed bruker VIAs løsning opp alle 20 PCIe-kanalene som støttes av K8T890 Pro-brikkesettet. VIA jobber for tiden med å tilby støtte for to ekstra PCIe-kanaler i sin sørside, ellers vil ikke DualGFX-oppsettene støtte noen form for PCIe-tilleggskort.

Dessverre støtter ikke brikkesettet NVIDIAs SLI-løsning enda, men VIA regner med at man vil komme seg forbi det hinderet. Når det er sagt, er det godt mulig at NVIDIA har fikset litt på grafikkbrikkene som støtter SLI, slik at de bare vil virke på hovedkort med nForce4 SLI-brikkesettet.

Hvis man likevel ikke skulle få brikkesettet til å fungere med SLI, har VIA fremdeles et lite håp. Det er f.eks. godt mulig at man kan fått til et samarbeid med ATI om en teknologi som kan konkurrere mot NVIDIAs SLI.

K8T890 Pro-brikkesettet er ikke ventet å være leveringsklart til hovedkortprodusentene før tidlig i 2005, så interesserte må smøre seg med tålmodighet en stund til.

(kilde: Trustedreviews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen