VIA med DRM-kapabel ITX

Dermed blir VIA nummer to på banen med maskinvarebasert DRM-beskyttelse - etter Intels PXA27x-prosessor for PDA-er. Selskapet var egentlig først ute, ettersom PadLock-systemet deres alltid kunne brukes til å generere unike identifikasjonsnøkler for DRM-bruk - men dette er første gangen VIA sier det selv.

VIAs siste mini-ITX skal lanseres på Computex Taipei i neste uke, og får i tillegg til den PadLock-kapable C3-prosessoren UniChrome-grafikk med MPEG-2, -4 og HDTV-dekoding i maskinvare, VIA Vinyl 6-kanals lyd, SATA med RAID, USB 2.0 og FireWire - på et hovedkort som bare er 17x17 centimeter stort. Men det er PadLock-systemet som VIA er mest opptatt av:

- [PadLock kan] utføre ressursintensive kalkulasjoner i forbindelse med nettbaserte sikkerhetsoperasjoner, som brukeridentifkasjon og DRM, sier VIA i pressemeldingen sin.

PadLock-systemet består av to unike nummergeneratorer og en tung krypteringsmotor som sitter på selve C3-prosessoren. Intel har tidligere kommer med lignende forsøk, som de ble tvunget til å slutte med etter offentlig avsky. Intels norgesrepresentant har tidligere gitt gitt uttrykk for fortvilelse overfor HW.no over at VIA ser ut til å unnslippe med noe av det samme.

Les mer om PadLock-systemet i denne PDF-en.

(Kilder: VR-Zone, VIA)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen