VIA med DDR-brikkesett for Pentium III og C3

Joda, PN266T virker svært lovende på papiret. Men så er vi redd for at det er kun på papiret brikkesettet kan virke lovende. PN266T minner oss svært mye om VIAs KN266 brikkesett for mobile AMD Athlon 4/Duron prosessorer. Så hvis du skulle være interessert i spesifikasjonene til PN266T, kan du ta en titt på vår artikkel om KN266 og hvis det ikke var nok kan du alltid se hva VIAs PN266T side.

Vi har egentlig litt problemer med å forstå hva VIA pønsker her egentlig. Pentium III-M prosessoren som er verdens mest solgte prosessor per dags dato kommer til å bli faset ut til fordel for Pentium 4 ved slutten av året og dermed er produktet historie. Levetiden og støtten rundt omkring PN266T fra produsentenes side vil dermed være kort. Det eneste VIA prøver på er selvfølgelig å komme med et verdig alternativ til Intels eget i830-brikkesett som koster mer enn VIAs nye PN266T brikkesett.

Bortkastet teknologi?

DDR SDRAM i kombinasjon med Pentium III/Celeron eller C3 prosessorer på stasjonære PC-er har vist seg å være dårlig investering med tanke på at det er svært lite å hente ytelsesmessig. Hverken Pentium III/Celeron eller C3 har et arkitektur som kan dra nytte av DDR RAM. Men man skal dog ikke glemme at den integrerte grafikkbrikken vil ha stor glede av større båndbredde. VIA selv sier at ytelsen på grafikkbrikken vil øke med 50% dersom man benytter DDR SDRAM i stedet for SDR SDRAM. Dette er tall som man må ta med en klype salt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen