VIA med 1 GHz AMD-brikkesett


K8T800 - nå også som Pro

Sokkel 939 har vært kjent som den neste generasjonen av AMDs Athlon 64 og FX-prosessorer siden lanseringen av AMD64 i fjor, men planene om 1 GHz HyperTransport for AMDs 64-bits prosessorer har ikke vært i omløp like lenge. Det har derfor knyttet seg en del spenning til om når de nye soklene og prosessorene faktisk skulle komme.

Ventingen kan snart være over - i og med VIAs lansering av av det oppdaterte K8T800 Pro-brikkesettet i disse dager. Brikkesettet bli det andre på kort tid som støtter systembuss på 1 GHz mellom prosessor, minne og nordside - og bruker VIAs proprietære V-Link-buss på 1066 MB/s til sørsiden. I tillegg vil brikkesettet by på AGP- og PCI-låser som gjør det lettere å justere hastigheten på systembussen.

Brikkesettet skal også støtte sokkel 939. Ettersom det verken finnes prosessorer på denne sokkelen, eller som krever 1 GHz-buss, virker det som et kraftig forvarsel fra VIA om at AMDs neste prosessorer er like om hjørnet.

Mange forventer nå at AMD vil forsøke stjele litt av Intels torden på Computex Taipei i juni, og lansere de oppdaterte prosessorene samtidig med Intels nye plattform. I et slikt scenario vil både Intel og AMD gå over til nye sokler og plattformer mer eller mindre samtidig.

Selv om VIA har ventet til i dag med den "offisielle" lanseringen av brikkesettet, har det vært hovedkort på markedet basert på K8T800 Pro-brikkesettet en stund allerede, men disse hovedkortene kjører altså typisk på sokkel 754 - og må ikke forvirres med såkalte K8X800 Pro-kort som er KT600-kort i forkledning.

VIAs nye brikkesett byr derimot ikke på PCIe, men det ser ut til å være den eneste det mangler - innimellom SATA RAID, Gb ethernet, 7.1-lyd, massevis av "de vanlige" kontaktene og AGP 8x.

(Kilder: The Inquirer (K8t800), The Inquirer (939 i juni), X-bit labs, VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen