VIA lanserer ITX uten kontakter

Med det nye Mini-ITX-hovedkortet sitt har VIA rett og slett fjernet det klassiske bakpanelet, fordi det tar for mye plass. Ifølge VIA kan man dermed lage enda lavere media-PC-er, siden alle kontaktene utenom nettverk- og skjermutgangen sitter på innsiden. Kortet vil antakelig være helt perfekt for små media-PC-er, med alt integrert og trådløst tastatur og mus.

Kortet som får navnet "VIA EPIA MS" kommer som vanlig også med fastmontert prosessor - og blir den første ITX-plattformen som kommer med den vifteløse Eden ESP-prosessoren på 1 GHz. Den kan også settes sammen med en 1,2 GHz-prosessor, som antakelig krever vifte. Alle VIA sine prosessorer inkluderer nå også DRM-funksjoner som unike nummergeneratorer og unik brukeridentifikasjon gjennom "PadLock"-systemet deres.

Som ellers med ITX-plattformen, hvor hovedkortet bare måler 17 x 17 centimeter, er det inkludert TV-ut, grafikkort og seks-kanals lyd, og det er plass til et ekstra PCI-kort - som fort kan doble størrelsen på kabinettet det sitter i. EPIA MS kommer også med kortplass til CompactFlash, og to stykk P-ATA-kontakter.

Selv om EPIA MS mangler bakplate, er det flust av tilkoblingsmuligheter på innsiden, med "headere" for opp til 6x USB-kontakter, mikrofon og line out, CD-inn, 2x COM-porter, kontakter for PS/2 mus og tastatur, SPDIF og en rekke forskjellige videoformater. Det skulle dermed være mulig for mer avanserte selvbyggere å lage egne I/O-paneler som kan sitte hvor som helst.

Les mer om VIA EPIA MS på VIA sine produktsider.

(Kilder: Digit-Life, VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen