Test

VIA harddiskytelse

Vi i Hardware.no gjennomfører en god del testing som dere lesere aldri ser noe til. Mye av denne testingen går ut på å finne årsaker til testresultater som virker merkelig. Denne lille minitesten er et resultat av slik litt "på siden" testing.

Bakgrunnen for vår frustrasjon er at vi den siste tiden har testet hovedkort basert på nForce3 Pro 150-brikkesettet opp mot VIA K8T800-baserte kort. Uten å avsløre alt for mye nå, så kan vi si at nForce3 hele tiden ha ligget et lite skritt bak K8T800 ytelsesmessig. Derimot så vi at nForce3 var totalt overlegen i alle Winstone-testene (Business 2002/4 og Multimedia 2003/2004).

Når vi litt senere fant ut at en prosessor som var klokket 200 MHz lavere på et nForce3-kort fikk, bedre resultater enn en tilsvarende raskere prosessor på et VIA K8T800-kort, ja da var det på tide å reagere.

Med tanke på at Winstone er den eneste "benchmarken" som vi benytter til prosessortesting som påvirkes av harddiskytelse, var det ganske naturlig å undersøke om harddiskytelsen var forskjellig mellom hovedkortene basert på NVIDIA- og VIA-brikkesettene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen