VIA DualGFX støtter ATI-kortVIA K8T890-brikkesettet med DualGFX
(illustrasjon: VIA)

Prinsippet bak VIAs DualGFX er det samme som for NVIDIAs SLI-teknologi. To PCIe-grafikkort kan kjøres i tospann, hvor kortene samarbeider om prosesseringen. Dette fører naturlig nok til en ytelsesøkning i 3D-applikasjoner, i enkelte tilfeller opp til det dobbelte av hva kun ett enkelt kort presterer.

NVIDIAs løsning fører til at de to kortene i SLI-oppsettet deler på én PCIe x16-kanal. Dermed får i praksis hvert kort tilgang på en PCIe x8-kanal.

VIAs løsning er noe annerledes. Ved bruk av en SLI-bro får kortene tilgang til hver sin 4x PCIe-kanal. Hvilken løsning som i praksis viser seg å fungere best gjenstår å se, men på papiret har NVIDIA en liten fordel her.

ATI-kort støttes
Nå viser det seg imidlertid at VIAs løsning har en stor fordel. DualGFX støtter nemlig doble grafikkort uten bruk av en egen SLI-bro, slik NVIDIA krever for sin SLI-løsning. Dermed kan man kjøre to kort i tospann, hvor selve sammenkoplingen mellom kortene skjer på drivernivå.ATI-kort i dobbeltoppsett

(bilde: HKEPC)

Når man kjører et slikt dobbeloppsett hvor driverne foretar sammenkoplingen, får det ene kortet tilgang til en PCIx 16-kanal, mens det andre får PCIe x4. Det betyr til sammen 20 PCIe-kanaler fordelt på de to grafikkortene, mot bare 8 kanaler ved bruk av SLI-broen.

Hvorvidt hvert kort har en x4, x8 eller x16 PCIe-kanal å rutte med spiller dog neppe noen særlig rolle i praksis - iallfall foreløpig.

Det er ukjent hvorvidt NVIDIA-kort også kan kjøres i tospann uten SLI-broen. Det gjenstår også å se om det får noen konsekvenser for ytelsen at sammenkoplingen av kortene utelukkende skjer på drivernivå.

Uansett er det svært positivt at også ATI-kort kan kjøres i dobbeltoppsett, og ikke bare NVIDIA-kort. Vi venter i spenning på de første ytelsestestene.

(kilder: VR-Zone, HKEPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen