VIA dropper QBM i PT880

Da VIA til slutt krøp til korset og fikk Intel-lisens, bestemte de seg for å snu fokus fra lavsjikts-brikkesett til å konkurrere direkte med Intel på rå ytelse. Det kanskje viktigste våpenet i kampen om ytelsesentusiastene var det tidligere omtalte QBM-minnet, eller "Quad Band Memory".

QBM skulle erstatte DDR i påvente av DDR-II, og maskiner med denne minnetypen var forventet å bli rundt 10 prosent raskere. QBM er kanskje lettest å forstå som 2x DDR siden, det kjører på fire ganger hastigheten til prosessorbussen, mens "vanlig" DDR-minne er 2x vanlig busshastighet.

QBM-støtte ble forhåndsannonsert i PT880-brikkesettet, men da blant andre MSI lanserte PT880-hovedkort var derimot QBM-minnet borte. Dette til tross for at VIA allerede har rekruttert en rekke minneprodusenter. Nå ser det ut til at VIA i stedet har bestemt seg på å satse for fullt på tokanals DDR istedenfor.

I følge X-bit labs har VIA nå enten fullstendig droppet QBM-teknologien fra veikartet sitt, eller videreført det til senere produkter i 2004.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen