VIA-kort med både PEG og AGP?

VIAs neste brikkesett byr nemlig på muligheten til å ha både PCI Express x16 (PEG x16) og AGP 8x på samme hovedkort - slik at byttet til PCI Express ved en senere anledning blir enklere. Problemet med de neste Prescott-hovedkortene er at man fort kan tvinges til å oppgradere til et nytt grafikkort, selv om man i utgangspunktet er fornøyd med det AGP 8x-baserte kortet man har.

Dette slipper man altså antakelig med VIAs PT890 og K8T890-brikkesett for henholdsvis Pentium 4/sokkel 775 og AMD Athlon 64/sokkel 754/939. Brikkesettene har nemlig i følge X-bit labs støtte for begge deler - slik at det kanskje vil dukke opp hovedkort med både AGP 8x- og PCI Express x16-porter på ett og samme kort.

Mange graffikkortprodusenter ser dessuten ut til å velge en lignende overgang. Det er for eksempel mye som tyder på at NVIDIA sitt NV40/GeForce FX 6xxx-kort vil benytte en AGP-til-PCI Express 16x-bro, som innebærer at man fortsatt beholder "AGP-flaskehalsen" på et annet grensesnitt, i den grad det er snakk om noen flaskehals.

PT890 og K8T890 vil ellers støtte både DDR-II og High Definition Audio ("Azalia"), og ventes ifølge tidligere rapporter om kort tid.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen