Vi vil ikke se video på farten

Alternativ tekst mangler
Det er ikke populært å se video på PSP, sier undersøkelse.

En undersøkelse gjennomført av Los Angeles Times avslører at få ungdommer og yngre voksne er interessert i å se video på bærbare videoavspillere, skriver Brighthand.com.

Samtidig ønsker mobiloperatørene at kundene deres skal omfavne video på mobiltelefonen.

Undersøkelsen viser at interessen for bærbar video varierer etter hva slags bærbar mediaspiller den spurte har, men jevnt over svarer de fleste at de ikke er interessert i konseptet.

Bare 17 prosent av de spurte svarte at de var interessert i å se video på iPod. Video på mobilen interesserer kun 14 prosent.

Flesteparten av de spurte oppga dårlig bildekvalitet og høy pris som de største innvendingene mot video på farten.

Det er likevel håp om at mobil video skal bli populært, skal vi tro spådommer fra analyseselskapet ABI Research.

Analyselskapet spår faktisk at utviklingen av internettvideo avhenger av bærbare videospillere. – Prosentandelen internettvideo som sees på bærbare spillere vil øke fra tre prosent i dag til 16 prosent innen 2011, sier analytiker Michael Wolf.

Før dette blir en realitet, må mediespillerne få trådløs nettverkstilkobling og være tettere knyttet opp mot innholdsleverandøren, tror ABI.

– Etterhvert som produsenter av bærbare mediaspillere som Apple og Microsoft legger til støtte for nettverkstilkoblinger i sine produkter, og Sony beveger seg vekk fra UMD og over på nettverksbasert videomottak på PSP, vil mer innhold bli bærbart siden det blir mindre avhengig av PC-en, sier Wolf.

ABI kan være inne på noe med denne spådommen. Los Angeles Times´ undersøkelse avdekker nemlig at 40 prosent ser video over internett. Nye nettbaserte videobutikker som CinemaNow og Movielink tillater at kundene brenner filmene sine ut på DVD. ABI tror disse populære tjenestene vil bevege seg over på andre medier etterhvert.

Om dette viser seg å skje, vil du i så fall få mulighten til å overføre en kopi av filmen du har kjøpt til mediaspilleren. Men hvor lang tid dette tar er usikkert. Og om det faktisk vil gjøre bærbar video mer populært er åpent spørsmål.

Er du en av de få som faktisk er interessert i bærbar video? Da kan du ta en titt på vår guide til video på mobilen, eller lese vår test av bærbare DVD-spillere.

(Kilde: Brighthand.com, Vnunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen