Vi vil ikke ha 3G-video

Alternativ tekst mangler

I mange år forestilte telebransjen seg at det var video som ville bli den største tjenesten i 3G-nettet. Men hvor mye video har du sett på mobilen i det siste? Tar du mange videosamtaler? Om svaret er "nei" eller "sjeldent", er du som folk flest.

Nye britiske undersøkelser viser at 3G-kunder er mye mer interessert i andre tjenester. Analyseselskapet In-Stat har funnet ut at du og jeg mye heller vil ha navigasjonstjenester.

– Å utvide antallet GPS- og AGPS-mobiler fra dagens nivå vil være et viktig steg for 3G-operatørene slik at de kan tilby kundene det de virkelig vil ha, sier David Chamberlain, analytiker i In-Stat.

Undersøkelsen avdekket også at 3G-brukere generelt er veldig entusiastiske til 3G. Likevel kjenner ikke den jevne mobilbruker til 3G, eller hva det er. Over halvparten av de spurte svarte at de ikke visste om operatøren de bruker tilbyr 3G.

Dette er åpenbart noe operatørene bør formidle til kundene sine, siden nesten halvparten av de spurte svarte at de vurderte å skifte operatør for å få tilgang til 3G.

Nye tall viser for øvrig at vi nordmenn først nå har oppdaget videosamtale. Datatrafikken har også tatt seg opp i de norske 3G-nettene.

(Kilde: Cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen