Test

Vi tester seks folke-TV-er

Se hvilken TV du bør kjøpe til under ti tusen kroner.

[Hardware.no.no]: Når du skal ut å kjøpe deg ny TV vil du fort finne ut at det er overveldende mange modeller å velge i, og at prisene varierer fra et par tusenlapper og oppover til summen av en god brukt bil. Men for folk flest er ti tusen kroner en magisk grense for hva du er villig til å legge i en ny TV.

– I vår bransje er ti tusen kroner en gylden grense for hva vi er villige til å betale for en TV eller hvitevarer, forklarer Erik Andersen i stiftelsen Elektronikkbransjen.

Størrelse er også vesentlig når du skal kjøpe deg ny flatskjerm. Ifølge Andersen kjøper vi stadig større flatskjermer.

– Hovedtyngden av TV-ene vi kjøper er mellom 37 og 46 tommer for LCD, mens Plasma ligger en del over dette igjen. De siste par årene har størrelsen på skjermen vi kjøper økt med omtrent fem prosent per år, avslutter Andersen.

Derfor har vi nå testet seks TV-modeller mellom 46 og 50 tommer, med en prislapp på under de magiske ti tusen kronene. Det er duket for folke-TV-test.


Toshiba 47VL863
Toshiba 47VL863

Plass: 6


+ Solid design
+ Billig å se 3D, bruk brillene du kjøpte sist du var på kino
+ Bra SD-kvalitet
+ Stilig fjernkontroll
+ Naturlige og gode farger


- Litt slapt sortnivå
- Svak på bevegelse
- Ikke innebygd WiFi
- 3D-bildene mangler dybde kontra aktive 3D-TV-er

Pris: 9 990 kroner

Toshiba 47VL863

Sisteplassen går til Toshiba. TV-en leverer jevnt over greit, men mangler litt for å kunne avansere oppover i startfeltet.

Blant annet er skjermens sortnivå dårligst i testen, samtidig som bilde ikke henger med når for eksempel bildet panoreres hurtig sidelengs. Det er greit at film skal ha litt av denne følelsen, men vi syns du må forvente å få en sømløs gange i bildet dersom du aktiverer funksjoner for dette.

Dog er skjermens evne til å gjengi sendinger som er laget i standardkvalitet god. Du trenger bare å justere opp skarpheten litt i bildet via menyen. For ut av esken trenger bildet noe justering før resultatet er optimalt. Les hele testen av TV-en for å se hvilke bildeinnstillinger vi kom frem til var best.

Toshibas menyløsning er den mest stilrene i testen. Samtidig som menyene ser futuristiske ut, er de også forstålige å bruke. Fjernkontrollen er også den kontrollen som ser best ut av de som er med i testen. Men aluminiumssylinderen som omslutter kontrollen blir fort mer i veien enn til nytte. I alle fall for de som har litt korte fingre.

Alt i alt får du en grei allround-TV med Toshiba 47VL863 – men ikke noe mer enn det.

 

Sony KDL-46EX720
Sony KDL-46EX720

Plass: 5

Sony KDL-46EX720


+ Bra 3D-kvalitet
+ Rask bildebehandling
+ Nettleser
+ Mulighet for opptak
+ God bildekvalitet i SD og HD


- Litt lavt sortnivå
- Laber lydkvalitet
- Vinglete fot
- Fargene har et blåstikk fra fabrikk

Pris: 9 700 kroner

Neste TV er Sonys KDL-46EX720. TV-en passerer Toshiba, mye på grunn av bedre bevegelse i bildet. For den er markant raskere til å behandle kjappe bevegelser i bildet enn hva Toshiba-en er.

Samtidig er bildekvaliteten jevnt over god, men også denne skjermen mangler litt gnist i sortnivået for å hamle opp med de aller beste i testen.

Det er et blåstikk i fargene når du pakker TV-en ut av esken. Dette kan du justere vekk i menyen. Les hele testen for å se hvilke innstillinger vi brukte.

EX720 gir deg gode muligheter til å bruke skjermen interaktivt. Du kan både lese nettsider og ta opp programmer direkte på TV-en. Skjermen er meget bra til å se 3D på. Crosstalk, problemet som gjør at bildet oppleves dobbelt, er redusert til det minimale.

Designet til TV-en er nokså konservativt, og langt i fra det mest iøynefallende i testen. Men selv om rammen er i plast fremstår de som robuste. Foten som medfølger er litt vinglete, spesielt når du skal dreie TV-en til en av sidene.

Alt i alt får du en god TV for pengene med Sonys KDL-46EX720. Dog mangler den litt på sortnivået for å tukte de beste i testen.

 

LG 47LW550W
LG 47LW550W

Plass: 4


+ Bra sortnivå
+ God på bevegelse
+ Bra design
+ Mye interaktivt innhold
+ Billige 3D-briller
+ Tilkoblingene ligger langs med skjermen
+ Oversiktlig meny


- Ikke innebygget WiFi
- Dårligere på SD enn HD

Pris: 9 990 kroner

LG 47LW550W

LG 47LW550W havner på fjerdeplassen i vår test. Skjermen byr på mange gode kvaliteter. Den er blant annet like god som de beste i testen på bevegelse. Sortnivået er også bra, men den går glipp av pallplassen på grunn dårligere bildekvalitet når den tildeles standardsendinger. Det er litt grums å spore i bildet når du ser sendinger i denne kvaliteten.

Bytter du over til sendinger i HD-kvalitet blir sluttresultatet langt bedre. Det samme gjelder også dersom du vil se film i 3D. Crosstalk-problemer er omtrent helt vasket bort, og dybden i bildet er bedre nå enn tidligere i de tre dimensjonene. Dog er dybdefølelsen ikke like bra som de skjermene i testen som benytter aktive 3D-teknologi, men til gjengjeld slipper du unna med en skarve hundrelapp når du skal kjøpe briller til hele familien.

Alt i alt er dette den første TV-en som får et anbefalingsstempel i testen. TV-en er jevnt over meget god på både bildekvalitet og interaktive løsninger, men ramler utenfor topp tre på grunn av for svakt resultat når du ser sendinger i standardoppløsning.

Philips 47PFL7606
Philips 47PFL7606

Plass: 3


+ Meget god på HD
+
Billig å se 3D, bruk brillene du kjøpte sist du var på kino.
+ Lekker design
+ God på bevegelse
+ Naturlig og gode farger


- Litt slapt sortnivå
- Treg å surfe på
- Net-TV inneholder magert med apps
- 3D-bildene mangler litt dybde kontra aktive 3D-TVer.

Pris: 9 350 kroner

Philips 47PFL7606

Tredjeplassen i testen går til Philips 47PFL7606. Denne TV-en har litt dårligere sortnivå enn de to på topp, men kan skilte med meget god bildekvalitet jevnt over.

Spesielt takler skjermen HD med bravur. Skarpheten og fargene er meget gode når du ser innhold i høyoppløst kvalitet. Skjermen gjør heller ingen skam på standardsendinger, selv om den er noe dårligere på dette punktet. TV-en fra Philips er blant testens beste skjermer når det kommer til bevegelse i bildet.

Felles for Philips, LG og Toshibas TV-er er at de bruker passiv teknologi til å vise deg 3D. Også på Philips-en mangler det litt dybde i bildet for å kunne tukte de aktive skjermene i testen. Men igjen får du 3D-briller til denne skjermen svært billig.

47PFL7606 har en stilig design, og er testens eneste TV som benytter børstet aluminium i rammene. Dette kombinert med en fot i samme finish, som også kan brukes som veggfeste, bidrar til et godt totalinntrykk av designen.

Menyene er lette å bruke, med en oversiktlig layout. Eneste vi kan sette fingeren på er en litt umoderne grafikk på selve ikonene. Gir deg litt følelsen av å reise noen år tilbake i tid.

Alt i alt får du en meget god TV i Philips 47PFL7606, med bildekvalitet som nesten henger med den stilige designen. Med litt bedre sortnivå hadde denne skjermen kjempet om seieren. Den får likevel et anbefalingsstempel med seg på vei opp til tredje pallplass.

Panasonic TX-P50G30
Panasonic TX-P50G30

Plass: 2


+ Meget bra bildekvalitet
+ Naturlige farger
+ God på bevegelse
+ THX-innstillingene av bildet er gode opp av esken.
+ Bra lydkvalitet til flatskjerm å være
+ Mye for pengene!


- Lav lysstyrke, egner seg dårlig i sterkt opplyste rom
- Mangler WiFi innebygget

Pris: 8 490 kroner

Panasonic TX-P50G30

Panasonic kaprer andreplassen med sin nye G30-serie. Her får du en plasmaskjerm på 50 tommer som lever meget god bildekvalitet over hele fjøla.

TV-en har et knallgodt sortnivå, samtidig som den er god til å gjengi detaljer i mørke scener. Fargene er også meget gode, og THX-innstillingene treffer godt allerede fra fabrikken.

Utseende til G30 er ikke det mest spennende i testen, men er fortsatt bedre enn hva tidligere modeller fra selskapet har kunnet skilte med. Når du tar i skjermen får du en god kvalitetsfølelse, og dreibarheten i foten føles bunnsolid.

Lydkvaliteten er heller ikke ille til flatskjerm å være. Bass og mellomtone er nokså fremtredene, men for den beste filmopplevelsen bør du fortsatt koble til et eksternt lydanlegg.

Det er først og fremst som filmskjerm TV-en fra Panasonic egner seg best. Både på standardsendinger og høyoppløst materiale er skarpheten og fargene meget gode, men skjermen leverer for lav lysstyrke. Nettopp dette gjør at den ikke er like godt egnet i en opplyst stue som vinneren i testen og dette er med på å skyve G30 ned fra topplasseringen.

Samsung UE46D6505
Samsung UE46D6505

Plass: 1


+ Meget god på standardsendinger
+ Rålekker, slank design
+ God på bevegelse
+ Naturlige og gode farger
+ Smart Hub
+ Oversiktlig meny


- Kjedelig fjernkontroll
- Dyre 3D-briller

Samsung UE46D6505

Og vinneren av vår test blir Samsungs nye UE46D6505. Med denne TV-en får du meget god bildekvalitet for pengene.

TV-en har sammen med Panasonic, det beste sortnivået i testen. Også Samsungs skjerm gjengir alle detaljer i mørke scener meget bra. Skjermen er god på bevegelse, samtidig som fargene er naturlige og godt mettet. TV-en håndterer alle type oppløsninger godt, men er spesielt bra på vanlige standardsendinger.

All den gode bildekvaliteten er pakket inn i den beste designen i testen. Rammene er ikke fullt så lekre som på 8000-serien fra selskapet, men likevel stilige.

Samsung har også den beste menyløsningen blant skjermene i testen. Med det selskapet kaller Smart Hub, finner du alle funksjonene skjermen kan brukes til under samme skjermbildet. Og det uten at oversikten blir rotete. Via denne menyen kan du blant annet surfe på nettsider, hente ned nye apps til TV-en, hente opp innhold fra andre enheter i samme nettverk, ta opp programmer og sjekke hva dine venner holder på med via blant annet Facebook. Skjermen har også innebygget WiFi, som også er et lite pluss.

Alt i alt får du en meget habil og komplett allround-TV med Samsungs nye UE46D6505.

Les mer om testen av folke-TV-er på Hardware.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen