Test

Vi tester nettlesere

Microsofts Internet Explorer, Mozillas Firefox og Opera, kniver hardt om markedsandelene for nettlesere. Mange er usikre om de skal velge bort Internet Explorer til fordel for noe annet, men den gode gamle traveren gir mange en trygghet.

Noe for alle
Selv om jeg som de fleste andre har min favorittnettleser, er det ingen av de tre som enten bare har positive eller negative sider. Det er noe for alle blant de tre, og de tilbyr tre ganske vidt forskjellige opplevelser i nettsurfingen.

Hvor Mozilla er kjapp og med store muligheter for utvidelser, gir Opera en lekker og sikker nettopplevelse, mens Internet Explorer representerer det trygge for 80 prosent av verdens nettbrukere.

1. Mozilla Firefox 3.0

Mozillas Firefox er mange mer avanserte brukeres førstevalg. På grunn av de mange utvidelsene kan man tilpasse nettleseren i stor grad, og mange av disse er faktisk meget nyttige. Mulighet til å få informasjon om en nettside bare ved å føre musepekeren over adressefeltet er hendig, og måten de ulike fanene behandles på er effektivt.

Det som ofte trekkes frem som ett av salgargumentene for Firefox er hastigheten leseren bruker på å laste all info på en nettside. Mange legger mye vekt på hastigheten, og her scorer Direfox veldig høyt. Stabiliteten er også meget bra i den siste utgaven, og det er sjelden man opplever at programmet låser seg.

Les testen av Mozilla Firefox her

2. Opera
Norsk-utviklede Opera har fått mye skryt fra mange hold, og nettleseren holder stort sett det den lover. Den er nesten like kjapp som Firefox, har god sikkerhet og en rekke meget nyttige funksjoner.

Opera er kanskje den leseren med det peneste basisdesignet, og det oser klasse av designet. Det integrerte Google-søkefelten vil nok være praktisk for alle som bruker den søkemotoren mye. Opera er også blitt meget stabil, og Widget-systemet med små morsomme tillegg, lar deg tilpasse leseren dine egne krav og behov.

Les testen av Opera her.


3. Internet Explorer
Internet Explorer er fremdeles den soleklare markedslederen, og det er selvsagt ikke bare at det er produsert av verdens største teknologiselskap. Det har kvaliteter som en rekke liker, til tross for at de har fått endel kritikk for sikkerheten.

Internett Explorer 7.0 er riktignok kraftig forbedret siden forrige utgave, og for mange vil dette være et helt greit alternativ, selv om det mangler endel funksjonalitet i forhold til sine to argeste konkurranter.

Les testen av Internet Explorer her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen