Test

Vi tester multifjernkontroller

I vår digitale verden dukker det stadig opp nye produkter i stereobenken, og sammen med disse ankommer det flere fjernkontroller på stuebordet. En mulighet for å begrense den økende mengden fjernkontroller er å gå til anskaffelse av en multifjernkontroll.

Vi har testet syv multifjernkontroller med et prisspenn fra 500 til 3300 kroner, slik at det skal være produkter for en hver interesse.

Gå rett til enkelttestene her:

Logitech Harmony 1100

Logitech Harmony One

Logitech Harmony 555

Philips Prestigo SRT 9320

Philips Prestigo SRU 8015

Philips Prestigo SRU 8008

One For All Xsight Touch

Slik testet vi:
I testene begynte vi med å se på utformingen av kontrollen, om den var god å holde og betjene, om skriften på taster og display var god å lese, hvordan displayet taklet lyse omgivelser og hva som fulgte med av ladeutstyr og kabler.

Den tyngste vekten la vi på hvor enkel kontrollen var å installere, hvor god produktstøtte kontrollen hadde, og ikke minst hvordan den var i bruk. I bruken legger vi hvordan det er å betjene touchdisplay og knapper, og hvor logisk og enkelt det er å benytte forhåndsprogrammerte handlinger.

Logitech Harmony 1100:
Denne fjernkontrollen appellerer nok først og fremst til de som ønsker å ha full kontroll over det meste av ting i huset. Fjernkontrollen byr på et originalt og spenstig design, med en lyssterk og god lesbar touchskjerm. Denne skjermen responderer raskt og presist, med mulighet for å lage forhåndsprogrammerte handlinger. Når du først har fått disse handlingene til å fungere slik du ønsker, er det absolutt praktisk å kunne trykke ”Se på TV”, så slår kontrollen på apparatene og gjør de nødvendige innstillingene. Den medfølgende ladestasjonen er både praktisk og enkel å sette fra seg kontrollen i.

Selve oppsettet av kontrollen kan være både en tålmodig- og konsentrasjonsprøve, spesielt om du har mange produkter som skal benyttes. For alle som bruker PS3 som Blu-ray-avspiller, er det nok et stort savn at denne kontrollen ikke har Bluetooth. Skal du bruke andre funksjoner enn de som er styrt av knappene, er det litt tungvint å måtte bla på touchskjermen, for å finne for eksempel tekst-TV, for så å bla det tilbake igjen for å finne talltastene. Prisen på denne kontrollen er også høy. Husk å peke fjernkontrollen mot de komponentene du bruker i en handling over litt tid, fordi den slår på apparatene i rekkefølge, og ikke alle samtidig.

Alt i alt er dette en kontroll for de som ønsker eller trenger RF mulighet, eller som rett og slett ønsker en kontroll med et annerledes og mer eksklusivt utseende, der prisen ikke er avgjørende. Kontrollen fungerer godt når de nødvendige konfigureringene fungerer slik du ønsker, men mangler støtte for Bluetooth.

Les hele testen av Logitech Harmony 1100 her.

Karakter: 4
Positivt: Design, ladestasjon, god skjerm
Negativt: Prisen, noe krevende installasjon, ikke Bluetooth
Nettside: www.logitech.no

Logitech Harmony One:Dette er nok kanskje noe av det nærmeste du kommer en komplett fjernkontroll i sin prisklasse, der kontrollen i seg selv fremstår med eksklusivt design, og i tillegg virker kompakt og robust. Knappene på kontrollen er godt lesbare og responderer raskt og presist, noe som også gjelder for skjermen. Installasjonen er logisk bygd opp, selv om det fort kan bli litt å holde styr på når det blir mange komponenter å konfigurere i handlinger samtidig. Det medfølger en ladestasjon slik at du kan lade eller oppbevare kontrollen når den ikke er i bruk.

Det er ikke mye å usette på denne modellen , men allikevel er det noen småting. Displayet har en veldig blank overflate, så den til tider kan være litt vanskelig å lese på grunn av refleksjoner. Ladestasjonen er liggende, slik at den tar nokså mye plass, er tilgjengjeld stabil og robust. For de som ønsker å bruke denne mot en PS3, har den ikke innebygd støtte for dette, men dette kan kjøpes utenom.

Alt i alt er dette en meget bra multifjernkontroll, som styrer opptil 15 enheter, med et bra og tiltalende design. Prismessig er dette nok noe av det beste du får for pengene på markedet per i dag, etter vår mening.

Les hele testen av Logitech Harmony One her.

Karakter:
5
Positivt: Prisen, Design, kontrollerer opptil 15 enheter
Negativt: Litt blankt display, ikke Bluetooth
Nettside: www.logitech.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen