Test

Vi tester kameraene som tåler vann

Testresultater

Testresultater

Tidligere var undervannsfoto enten forbundet med dårlige engangskameraer eller dyre undervannshus. Nå fins det en rekke gode kompakte alternativer for deg som vil ta bilder i vannkanten og under vann. Vi har sett på fire alternativer.

Les også:
Vi tester dykking med kompaktkamera.
Se bunnen av Oslofjorden.
Vi tester dykkermaske med kamera.

Flere nye muligheter
Olympus var blant de første som lanserte kompaktkameraer du kunne ta med deg under havoverflaten og ned til ti meters dybde. Nå har flere produsenter kommet på banen. Både Fujifilm, Pentax og Canon har lansert kameraer som tåler både vann, sand, støv og fall.

Kameraene vi har sett på tåler litt mer enn bare en vannsprut. Disse kameraene skal du trygt kunne ta med deg under vann. De fleste tåler dybder ned til tre meter, men noen av alternativene, Canon og Olympus, kan også skilte med mulighet for å ta ned kameraet til ti meter. Dette betyr at du kan få med deg kameraet på lett fritidsdykking, samtidig som de duger godt for lek i vannkanten..


Prisen på kameraene vi har prøvd ut varierer fra 1500 til 3000 kroner. Prisen avhenger både av kvaliteten på kameraene og hvor mye de tåler. Men alle kameraene vi har prøvd ut holder lenge for normal fritidsbruk, likevel vil utvilsomt prisforskjellen gi et utslag både i kvalitet på bildene og kvaliteten på selve kameraet. Her spørs det helt hvor mye du selv vil bruke på kameraet og hva du ønsker å benytte kameraet til. For enkle ferieminner vil det billigste alternativet kunne gjøre nytten, men samtidig vil du få mer utbytte av den dyreste varienten.

Dette har vi sett på
I vår gjennomgang har vi sett på kameraet i normal bruk både over og under vann. Vi har vurdert både design, brukervennlighet, funksjoner og billedgjengivelse ved bruk av kameraet under og over vann. Ved undervannsfoto i Oslo kan du ikke forvente deg det beste resultatet om du tar bilder på lang avstand uten ekstern blits. Disse kameraene er ikke i nærheten av å kunne gjengi de bildene du vil få med proft undervannsutstyr. Du vil også kunne se at grumsete vann fort vil gi mye forstyrrelse om du forsøker ta bilde av mennesker og gjenstander under vann på lang avstand. Men bilder på nært hold vil kunne gi morsomme resultater for minneboka.


Kameraene vi har prøvd ut vil også fint kunne fungere ved kraftig regn og flere av disse tåler også en støyt. Så om du ikke er badeglad, men likevel trenger et kamera som tåler røff behandling kan denne gjennomgangen være vel verdt å sjekke ut.

Av kameraene vi har sett på er Olympus sin versjon den dyreste, men samtidig også den vi anbefaler. Her får du rett og slett valuta for pengene. Men de andre kameraene har også mye å by på.

Gå til de påfølgende sidene for å lese detaljert om hvert enkelt kamera og se flere bilder. Rekkefølgen er som følger: Canon Powershot D10 (10 meter), Pentax Optio W60 (4 meter), Fujifilm Finepix Z33WP (3 meter) og Olympus Tough 8000 (10 meter).

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen