Vi tester Get-oppgraderingen

En dekoder er noe de fleste av oss har et forhold til, og noe som er essensielt for å få sett digitale TV-signaler. Generelt tilbringer vi noen timer foran skjermen om dagen, og dekoderen får en sentral rolle. Med denne kan du se programmer, og har du en harddiskvariant kan du også ta opp programmer og leie filmer direkte fra sofakroken. Med fjernkontrollen i hånden gjør du deg fort opp en mening om hva du synes dekoderen, og ikke minst hvilke funksjoner og finesser du savner.

Get oppgraderte natt til 26.november sin HD PVR-dekoder, og det var totalt meldt om 14 nye funksjoner eller forbedringer. Vi har gått gjennom oppgraderigen til Get og er i det store og hele positive til det som er blitt gjort. Det visuelle har blitt bedre, samt at det nå endelig er mulig å regulere lydnivået via HDMI.

Ny informasjonsplakat
Når du ser på TV i dag er de mye nyttig informasjon du kan få via dekoderen. Informasjonsplakaten som ligger nederst i bildet gir deg som navnet tilsier informasjon om programmet du enten ser på eller har byttet til.

I den nye oppgraderingen har denne plakaten gjennomgått en total oppussing. I en ny sort halvtransparent utførelse får du nå også opp mer tilleggsinformasjon, som om programmet eller filmen du ser på er i HD, og om lyden er i Dolby-format.

Etter vår mening er den nye plakaten med på å gjøre utseende og inntrykket av grafikken bedre. Vi liker at de har gjort plakaten semi-transparent, selv om den kanskje kunne vært ennå mer gjennomsiktig.

I hovedmenyen er den største endringen at de to plakatene til høyre, der Get promotere filmer, kanaler og tjenester nå er klikkbare. Dette gir raskere tilgang til attraktivt innhold.

(Artikkelen fortsetter)


Endelig lydjustering via HDMI
Det er mange av oss som har koblet dekoderen til enten forsterker eller rett i flatskjermen, og benytter HDMI-kabel til dette. Før oppgraderingen av programvaren var det ikke mulig å justere lyden med fjernkontrollen til HD-PVR-en via HDMI.

Dette har da blitt rettet opp i, og du kan altså nå justere volumet selv når dekoderen er tilkoblet en forsterker via HDMI. Men kanskje ennå viktigere kan du nå få Dolby Digital-lyd overført via den samme kabelen. Dermed kan du kutte ned i den allerede store ”jungelen” av kabler bak på forsterkeren.

(Artikkelen fortsetter)Raskere tekst-TV
Selv om teknologien virkelig begynner å dra på årene, benyttes den stadig flittig av norske TV-seere. Via denne tjenesten kan du raskt lese deg opp på alt fra siste nytt både inn- og utenriks, til hvordan været blir i morgen.

Tekst-TV har via oppgraderingen til Get fått en oppfriskning, og lagrer nå flere siden enn tidligere. Det er faktisk merkbar forskjell i hastighet når man blar mellomsidene enn tidligere. Selve grafikkdriveren har også blitt forbedret, slik at selve navigeringen generelt går raskere enn tidligere etter vår mening. Dessuten kan du velge kanaler raskere dersom du trykker kanalens nummer og OK.

(Artikkelen fortsetter)


Hva synes du?
Generelt synes vi at oppgraderingen har tatt tak i en del av det visuelle grensesnittet, og små endringer som sprekere knapper og merkinger som HD og Dolby, gjør opplevelsen noe bedre.

I kommentarfeltet under kan du legge inn dine førsteinntrykk av den nye programvaren, og ikke minst hva du eventuelt synes bør forbedre eller tilføyes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen