TEST: Vi tester første norske Iphone-spill
Test

Vi tester første norske Iphone-spill

Norge har lite historie innen romfarten. Det norske selskapet Agens har prøvd å bøte på dette ved å sende astronauten Leif opp i rommet. Problemet er at en meteor smeller rett inn i romskipet hans etter at han sovnet bak spakene.

Nå er han strandet i rommet uten mulighet til å komme seg ned til gamle, trygge Norge igjen. Det er her du kommer inn i bildet. Du skal navigere Leif gjennom rommet og universet for å sikre at hans ettermæle blir bra.

Veldig enkelt
Spillet er ekstremt enkelt å komme i gang med. Et par raske klikk er alt som skal til for å spille. Det er riktignok en side med instruksjoner, men de kan du like godt hoppe over. Lost In Space (Itunes-link) er altfor intuitivt og lettforståelig til at du skal bry deg om disse.

Du skal tross alt bare hoppe fra meteor til meteor. Hver gang du lander på en meteor blir du sendt et stykke opp i luften. Derfra må du passe på å lande på en nye meteor. Dette gjør du ved å styre Leif til høyre eller venstre ved å bevege telefonen. Det høres faktisk langt mer avansert ut enn det er.Problemet med spillet er da også at det er litt i enkleste laget. Når du har gjort det som står i avsnittet over er du i praksis ferdig. Du kan holde det i gang så lenge du gidder, men det skjer ikke noe mer enn å hoppe høyere og høyere. Det er et uendelighetsprosjekt.

Frustrerende
Spillet har ikke noe mål og mening med spillet, noe som gjør at det i lengden mister noe av sin spillbarhet. Det kan føles enormt frustrerende å ha kommet seg langt ut i solsystemet vårt for bare å starte helt på nytt ved en liten feiljustering, Det hadde gjort seg med flere forskjellige brett.

Riktignok er spillet ganske sjarmerende, med kul grafikk, stemningsfull musikk og artige effekter. Historien er på sin side syltynn, men den fungerer. Leif er en fyr vi har sympati for.Agens skal også ha det for lekre små detaljer med både planeter og highscore-markeringer i spillet.

Hastverksarbeide?
Allikevel føles det litt som om dette prosjektet har vært et hastverksarbeide for at Agens skal skryte av å ha kommet med det første norske Iphone-spillet.

Det synes da også vi er moro og for 11 kroner er det nesten verdt prisen, bare for å støtte de norske utviklerne. Allikevel håper vi de kommer med et litt mer gjennomarbeidet spill neste gang. Gjerne med astronauten Leif i hovedrollen. For han er en kul fyr, og med litt mer strømlinjeformet historie og spillbarhet kan dette bli bra.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen