TEST: Vi tester filmleie på TV
Test

Vi tester filmleie på TV

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Oppdatering: Denne testen ble første gang publisert den 19. februar, men har nå blitt oppdatert med test av filmleietjenesten til Altibox.

For nå er de ikke lenger nødvendig å kjøre, sykle eller løpe ned til videobutikken i snø, regn eller tordenvær for å få tak i en film til kveldskosen. Et par kjappe trykk på fjernkontrollen er alt du trenger å gjøre for at filmen skal dukke opp på TV-skjermen din. Enklere kan det knapt gjøres.

Etter hvert som de fleste har fått seg en avansert dekoder inn i stuen har denne funksjonaliteten dukket opp. Det er riktignok i startgropen, noe som betyr at det fremdeles vil være et bedre utvalg hos videobutikken. De fleste aktørene jobber imidlertid knallhardt med å få mer og mer film inn i sine tjenester.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
- Test av Altibox Filmleie

Enkelt og raskt
Alle de fire aktørene som er testet har relativt like tilbud. Kvaliteten er sammenlignbar og i det store og hele går variasjonene ut på at det er flere eller færre filmer, litt dyrere eller litt billigere og varierende brukervennlighet

På grunn av problemet med å få alle de forskjellige dekoderne og signalene installert på ett sted har vi vært nødt til å teste de tre aktørene på forskjellige steder. Det har allikevel vært sammenlignbare miljøer, både når det gjelder belysning, skjermer og nettlinjer. Her kan du lese mer om hvordan vi har testet.

Prøv det du også
Selv om det nok kan argumenteres for at videobutikken totalt sett tilbyr en bedre løsning er vi overbevist om at dette er måten du kommer til å leie film fremover. Det er ekstremt enkelt og veldig behagelig. Prøv det du også!Test av Get Filmleie
Get har laget en tjeneste som totalt sett er veldig bra og den desidert beste av de norske aktørene per i dag. Totalutvalget til Get er bra og brukervennligheten er som forventet fra en TV-distributør som har fokusert mye på dette.

Prisen bør et lite hakk ned og flere premierefilmer bør inn i sortimentet så fort som mulig. Get ligger allikevel et hestehode foran de andre.

Her kan du lese hele testen av Get Filmleie.

Terningkast: Fem
Pluss: Mange filmer, Raskt, Enkelt grensesnitt
Minus: Få store premierefilmer, Mangler kapitler, Lite visuelt
Internett: www.get.no
Pris: ca 35 – 70 kronerTest av Altibox Filmleie
Det er i all hovedsak  brukergrensesnitt og prisen som imponerer med filmleietjenesten til Altibox. For selskapet tilbyr i prinsippet en veldig god filmleietjeneste. Den har mange av de elementene som gjør tjenesten til et godt alternativ til videobutikken. De skal blant annet ha skryt for prisleiet, filmtrailerne og det visuelle brukergrensesnittet.

De har heller ikke de sjenerende problemene som gjorde NextTV nær ubrukelig. Derimot er den trege dekoderen, den litt skuffende fjernkontrollen og det dårlige utvalget et problem.

Altibox har en god basis for sin tjeneste. Vi mener noe av det viktigste er filmutvalget, og det er her Altibox har størst forbedringspotensial. Med litt fokus på utvalg vil nemlig tjenesten fremstå lang bedre.

Her kan du lese hele testen av Altibox Filmleie.

Terningkast: 4
Pluss: Inkluderer filmtrailere, fornuftig pris, visuelt brukergrensesnitt
Minus: Treg dekoder, skuffende fjernkontroll, lite utvalg
Internett: www.altibox.no
Pris: 39 - 49 kroner
Test av Viasat On Demand
Viasat On Demand er en filmleietjeneste som fungerer ganske bra. Den har et litt for dårlig utvalg av film, selv om det veier litt opp med gratistilbudet fra Premium-kanalene til Viasat. Prisen skal de ha skryt for, med ett prispunkt som gjør det enkelt for brukeren.

Nedlastingsmetoden gjør deg avhengig av et relativt bra bredbånd hvis du skal ha noe håp om å se og spole i film. Du kan selvsagt vente til hele filmen er nedlastet, men da får du ikke den øyeblikkelige tilfredsstillelsen som er litt av fordelen med filmleie fra sofakroken.

Men totalt sett er vi ganske fornøyd med Viasat. Den er litt over midt på treet. En forbedring av utvalget vil kjøre dem betraktelig høyere.

Her kan du lese hele testen av Viasat On Demand.

Terningkast: 4
Pluss: Veldig enkel pris, Gratisfilm fra egne kanaler, Noe TV-serier
Minus: Svakt utvalg, Litt dårlig nedlastingsløsning
Internett: www.viasat.no
Pris: 39 kronerTest av NextTV filmleie
NextTV har en filmleieløsning som gjør veldig mye riktig, men stygge feil skjemmer tjenesten. Med bra pris og godt utvalg har NextTV mye å tilby. Det samme kan sies om brukervennligheten i grensesnittet. Det er enkelt å finne filmer og du får den informasjonen du trenger.

Men når mye av filmopplevelsen skjemmes av helt håpløse løsninger for spoling er det vanskelig å gjøre noe annet enn å sette NextTV på bunnen av vår test.


Her kan du lese hele testen av NextTV Videobutikk.

Terningkast: Tre
Pluss: Mye storfilmer, Bra priser, Brukervennlig
Minus: Ingen bildespoling, Ekstreme problemer med lyd og bilde
Internett: www.nexttv.no
Pris: 19 – 59 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen