Test

Vi tester Canon Powershot S5 IS

For ikke lenge siden, var ultrazoomkameraer lite populære i Norge, men mange produsenter hadde likevel en modell, for å kunne vise at også de kunne lage avanserte kameraer. Dessuten var markedet i utlandet bedre. Nå endrer det seg her hjemme, og salget ultrazoom-modellene tar seg opp her også. Med ultrazoom, mener vi et kamera uten utskiftbar optikk, med minst 10x optisk zoom.

Canon var tidlig ute med denne typen kamera, og kunne allerede i 2004 tilby Powershot S1 IS med 10x zoom og optisk bildestabilisator. Siden den gang har andre kommet etter, og Canon har oppgradert modellen år for år.

I år kommer 4 generasjon av kameraet, som ikke heter S4 IS da ordet for 4 gir uheldige assosiasjoner på japansk. Derfor gikk de rett til S5 IS.

Oppgraderingene er ikke enorme fra forrige versjon, men de er viktige, og etter hvert har Canons ultrazoomkamera blitt svært så funksjonelt. La oss ta en nærmere kikk.

Les hele testen

Fysisk

Et kompakt ultrazoomkamera som får plass i en stor lomme. Bygget i solid plast, som ikke gir noe slett inntrykk. Mange knapper er fordelt rundt på hele kameraet. Objektivet stikke litt ut når kameraet er slått av, men til å gi 12x optisk zoom med høy lysstyrke og bildestabilisator er det imponerende kompakt.

Du kan bruke vanlige AA-batterier, men oppladbare anbefales. Skjermen har vokst til 2,5 tommer, og er vridbar. I tillegg har du en elektronisk søker hvis du foretrekker det.

I bruk

Kameraet har omtrent alt du ønsker deg av funksjoner, med RAW som et viktig unntak. Det har blitt rimelig raskt på de fleste områder, selv der ultrazoomkameraer tradisjonelt sliter, slik som autofokushastighet. De mange knappene gjør at de fleste funksjoner du trenger er tilgjengelige uten å måtte gå via menyen. Likevel kan antallet knapper, og plasseringen av dem bli litt forvirrende noen ganger.

Bildekvalitet

Grei bildekvalitet på lave ISO-verdier og største blender. Mye bildestøy, og dårligere skarphet ellers. Meget god eksponering og riktige farger. Vi ser noe kromatisk feilbrytning og fortegning på vidvinkel, men ikke ille til å være et ultrazoomkamera. Vignettering forekommer nesten ikke.

Oppsummering


 
  Allsidig og funksjonsrikt
  Dårlig skarphet på mindre blendere
 
  God ergonomi og brukervennlighet
  Mye bildestøy over ISO 200
 
  Blitssko for ekstern blits
  Mangler RAW
 
  God eksponering og fargegjengivelse
  Programskift vanskelig å komme til
 
  Stor vridbar skjerm
  Alt for løst objektivdeksel
 
 Raskt med kjapp autofokus og zoom
 

Konklusjon


Bildegalleri


Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Canon PowerShot S5 IS   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen