Test

Vi tester 10 N-gage-spill

Foreløpig må du ha en Nokia-telefon for å kunne benytte deg av selskapets egen spillplattform, og det er heller ikke alle Nokia-telefoner som kan benytte seg av spillene. Foreløpig er det modellene N81, N82 og N95 som er støttet.

Enkelt å installere
En rekke av de nye modellene som selges nå, kommer allerede med plattformen installert, og da er det bare å se etter N-gage-ikonet og så er du i gang. Hvis du ikke har det, ligger det enkle instruksjoner på hjemmesiden til N-gage. Deretter er det bare å finne et spill som virker interessant og sette i gang.

Prøv før du kjøper
En stor fordel er muligheten til å teste spillene før du kjøper. Mobilspill kan ofte være klønete, og derfor er det viktig at du vet at spillet passer for deg, før du hoster opp dine sårt oppsparte penger. En annen positiv side ved N-gage, er at selv om du skulle bytte telefon, kan fritt ta med deg spillene du har kjøpt til den nye telefonen.

Kontroller
Spill til mobil er i utgangspunktet en strålende idé. Hvor mange ganger har du ikke sittet og kjedet deg mens du var på reise, ventet på toget, eller ventet på en kompis som var forsinket. Det store problemet er imidlertid kontrollene av spillene. Tastene er små og det er vanskelig å bruke flere på en gang. Her har utviklerne blitt flinkere, og vi ser nå at flere utviklere har gått over til å lage spill som kontrolleres av bare en eller to knapper.

Foreløpig koster de aller fleste spillene 80 kroner, og vi testet samtlige på en Nokia N95 8GB.

Vi har lekt oss med 10 av N-gage-spillene:

Asphalt Racer 3: Street Rules
Dette er et av spillene Nokia har brukt mye tid på å promotere, og bilspill er alltid populært. Det som er fordelen med bilspill på bærbare formater er at hvis utviklerne gjør jobben riktig, er det ikke så mange knapper å holde styr på. Svinging, gass, boost og bremsing. Det fungerer greit selv med begrensingene man har på en telefon, og Asphalt Racer 3 kan fort vise seg å bli et av de mest populære spillene til plattformen. Kontrollene fungerer bra og grafikken ser godkjent ut når du ser det på mobilskjermen. Jeg brukte mange økter på mine daglige t-baneturer, og ble underholdt hele tiden. Utvalget av forskjellige baner er også godt nok til at spillet holder på oppmerksomheten en stund. Ingen onlinestøtte.

Pro Series Golf
Ah, golf. Den perfekte sporten til bærbare plattformer. Sikte, passe på styrkemåleren, og sving i vei. Enklere blir det ikke, men samtidig veldig underholdende. Nå skal det påpekes at versjonen av Pro Series Golf vi så på, ikke var den ferdige fullversjonen, men det eneste som kommer til å endre seg er vesentlig flere baner. Spillet ser faktisk imponerende ut på mobilen, og har du spilt golfspill tidligere vil du umiddelbart kjenne deg igjen. Med mindre du bare vil ha action, er dette et av de aller beste spillene du kan kjøpe. Det er også muligheter for å spille opp til fire stykker online.


World Series of Poker Pro Challenge
Tja, hva skal man si, poker er tross alt poker, og det er begrenset hvor mange variasjoner man kan gjøre ut av det. Alle spillplattformer må imidlertid ha sitt eget pokerspill, og hvis man først er glad i kortspillet, fungerer det selvsagt utmerket på et slikt format. Det er enkle kontroller, og spillet er kjapt og underholdende. Jeg er ingen stor pokerfanatiker, og kan egentlig ikke uttale meg så mye om turneringsmodusene og hvordan det hele foregår, men du har mye forskjellig å velge i, og kan velge mellom en rekke proffer å spille mot, blant annet Johnny Chan, Chris Ferguson, Scotty Nguyen og Shannon Elizabeth. Ingen støtte for onlinespilling, men ranking vil legges ut på nett.

Hooked on: Creatures of the Deep
Fiskespill har aldri vært noe som har fått meg til å vibrere av lykke, men jeg fikk meg en stor overraskelse med Creatures of the Deep. Det er ren meditasjon. Litt som golf, bare enda mer avslappende. Kjør rundt i båten din, finn et passende fiskested, og kast ut snøret. Alt opereres med en enkelt knapp, Du får poeng for hver fisk du fanger, og så padler du videre til et nytt sted når du går lei. Det er flott grafikk, meditasjon for kropp og sjel, og man kjenner virkelig at skuldrene senker seg. Jeg vet at du synes dette høres usannsynlig kjedelig ut, men det er virkelig verdt å sjekke ut.


FIFA 08
Jeg er umiddelbart skeptisk til denne typen spill på mobiltelefon, og det viste seg nok en gang å være med rette. Det blir for mye tull med kontrollene. Mobilspill skal være enkle å sette seg inn i og kjappe å komme igang med. FIFA 08 er nok teknisk sett et bedre spill enn mange av de andre til plattformen, men man går lei ganske fort på grunn av at spillerne ikke gjør som du vil. Til tross for at det er en simplifisert utgave av konsollversjonene, blir det rett og slett for mye styr og rot med knappene. Har du mye tålmodighet, er det imidlertid godt mulig du behersker det etter lenge tids trening. Onlinestøtte er begrenset til rankings.

Blockbreaker Deluxe
En gammel klassiker vender tilbake i ny versjon. Blockbreaker Deluxe er opprinnelig kjent som Breakout eller Arkanoid, og det er ikke store nyheter i denne versjonen. Det som imidlertid er viktig er at dette er et av de beste spillideene gjennom tidene, og denne utgaven er også tilsvarende moro. Det finnes noen nye moduser og overraskelser, og man har også valgt å legge til en historiemodus, men i all hovedsak er dette klassikeren som har gledet så mange i så mange år. Dette er spillet jeg kommer til å vende oftest tilbake til, og muligheten for å spille fire stykker online er også utrolig underholdende.


Creebies
Sorry, Nokia. Her falt jeg av lasset. Creebies er som en blanding av et plattformspill, Viva Pinjata og Nintendogs. Det er sikkert utrolig morsomt for små barn, og hvis du har noen sånne, kan dette kanskje være underholdning på lengre bilturer. Det er fargerikt, og kan faktisk skilte med å være ett av spillene til N-gage som ser best ut. Det blir bare så utrolig kjedelig for voksne. Er du imidlertid fan av ovennevnte spill, og andre titler som Animal Crossing og The Sims, kan det være verdt å sjekke ut.

Mile High Pinball
Jeg personlig elsker flipperspill. Hovedsaklig i den virkelige verden, men hvis det ikke lar seg gjøre er det digitale alternativet også interessant. Mile High Pinball er i utgangspunktet litt for flashy for min smak, men det er noen spennende muligheter i spillet, blant annet forskjellige brett som er linket sammen, hvor du stadig spiller deg opp til et høyere nivå. Mile High Pinball fungerer ellers som de fleste flipperspill, og du vet hva du får. Trygt og godt, og variasjonen i de 45 forskjellige brettene er akkurat god nok til at interessen holdes oppe. Spillet er også rimeligere enn de fleste andre, 60 kroner, og flerspillerstøtte for fire spillere fungerer bra.


System Rush: Evolution
Futuristiske System Rush: Evolution er et spill som det er litt vanskelig å få grep om. Det prøver å være mange forskjellige ting på en og samme tid, og lykkes egentlig ikke spesielt bra med noen av sjangerene som blandes. Den Wipeout-aktige flydelen er definitivt det som fungerer best, men forsøket på å blande inn en historie gjør det hele bare forvirrende og unødvendig tidkrevende. Her burde definitivt utviklerne konsentrert seg om å lage et velfungerende futuristisk flyspill, og droppet alt annet unødvendig tull. Dette er nok det eneste av de ti spillene jeg ikke vil anbefale noen å kjøpe. Støtte for fire spillere online.

Space Impact: Kappa Base
Før oppstarten av Space Impact: Kappa Base hadde jeg store forventniger, for dette er en sjanger jeg elsker. Klassiske shoot'em-up-spill hvor du navigerer en eller annen form for et flygende fartøy, og du skal skyte alt som kommer mot deg. Og det blir ganske mye etterhvert med strømmer av fiendtlige skip som omtrent aldri tar slutt. Jeg vil tro de aller fleste har vært borti spill av denne typen, og det er like moro som det kan være frustrerende. Space Impact: Kappa Base er veldesignet og det ser bra ut, så alle forutsetningene er egentlig tilstede for en god spillopplevelse. Det eneste som ødelegger totalopplevelsen er at kontrollene er litt trege. Det skaper unødvendig frustrasjon i noe som eller er et bra spill.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen