Vi surfer 170% mer enn i fjor

Norsk operatør varsler om ny bølgetopp i mobilsurfingen.

Flere og flere kjøper smarttelefoner som er godt egnet til å bruke på internett. Det innebærer at du kan besøke nettsteder som du vanligvis sjekker på PC-en på mobilen i stedet, du får umiddelbar tilgang til Facebook og Twitter, og ikke minst et bredt utvalg av apper.

Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at datatrafikken via mobilnettet har skutt til himmels. Operatøren Chess melder om rekordhøy mobilsurfing i juli måned 2011, med en økning på hele 170 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

- Vi surfer mer og snakker mindre, oppsummerer markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Ikke på grunn terrorangrepet

Den 22. juli, og i dagene som fulgte, var datatrafikkbruken naturligvis svært høy blant mobilselskapets 500 000 kunder. Likevel mener Alvær at de rekordhøye tallene ikke direkte skyldes terrorangrepet; Veksten var der allerede.

- De høyeste nivåene ble nådd den 22. juli og den påfølgende helgen, men det var ikke spesielle avvik i forhold til tidligere i måneden, sier han.

Chess-kundene brukte i alt 48 millioner megabytes i juli måned i år. I 2010 viste juli-statistikken 18 millioner megabytes.

Trosser sperregrense i utlandet

Takket være et EU-direktiv er operatørene pliktet til å varsle mobilbrukerne så fort de nærmer seg 500 kroners bruk av datatrafikk på mobilen i utlandet. Alvær avslører at ganske mange aktivt bekrefter at de vil overstige grensen når de får varselet.

- Et betydelig høyere antall kunder velger bevisst å kjøpe mer data når de er i utlandet, på tross av at de informeres om at grensen på 495 kroner er oversteget. Det er en helt ny og veldig tydelig trend, sier Alvær.

Facebook, Twitter og nyhetssider er ikke overraskede mest populært blant de norske mobilbrukerne.

- Kommunikasjonsformen er endret. Spesielt kommuniseres det mer via Facebook. Det kan nesten virke som om dagens 2,5 millionere norske Facebook-brukere er nokså avhengige av å være tilstede, og ikke minst holde seg oppdatert om hva vennene gjør av aktiviteter, sier Alvær, som også forventer at mobilsurfingen øker de neste årene.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen