Vi snakker mest

Plages du ofte av mennesker som kringkaster hele livshistorien sin i telefonen på bussen hjem fra jobb? Det er ikke uten grunn. Post- og teletilsynet kunne i går nemlig legge frem en rapport som fastslår at nordmenn prater mest i telefonen i hele Skandinavia. Danskene sender til gjengjeld mest tekstmeldinger, mens svenskene henger langt etter.

Rapporten som ble lagt frem er beregnet på halvtårsstatistikken som er publisert i Danmark, Sverige og Norge for første halvår for 2005. Rapporten konkluderer med at nordmenn, i tillegg til å snakke mest, har flest mobilabonnement i forhold til innbyggertall, og at danskene skriver mest SMS. I gjennomsnitt skriver en danske 23 tekstmeldinger i uken, mens svensker kun skriver fire og nordmenn 17.

Når en ser på tallene for samtaleminutter, er forksjellen mindre. Nordmenn topper som sagt statistikken med 25 minutter i uken i gjennomsnitt, mens svensker og dansker klarer seg med henholdsvis 20 og 23 minutter.

Rapporten konkluderer også med at Norge er det eneste landet i Skandinavia med flere mobilabonnementer enn innbyggere. I både Sverige og Danmark ligger mobilpenetrasjonen under 100 prosent, mens den i Norge ligger på hele 104 prosent.

Det skandinaviske mobilmarkedet teller i alt 19 millioner brukere, hvorav 4,8 millioner av disse befinner seg i Norge.

Rapporten ligger i sin helhet på Post- og Teletilsynet sine hjemmesider. Ønsker du å vite mer, kan du lese rapporten her.

(Kilder: Post- og teletilsynet, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen