Vi snakker med arrangørene

Det er fredag morgen, litt etter klokken 08:00, og det er rett og slett svært rolig på Voksenlan. En ivrig sjel sitter fremdeles foran maskinen, mens et par andre sover i stolene. De aller fleste ligger og sover.

En datafest av en viss størrelse krever sin organisering. Det er en lang vei fra å samle noen kompiser hjemme hos seg selv, der det meste gjerne er klart, til å skulle skaffe lokaler og utstyr som trengs for 100 mann. Vi tar en prat med et par av arrangørene for å høre hvordan de gjør det, nærmere bestemt Svein Hesthagen, eller kokken som enkelte også kaller han.

Voksenlan arrangeres nå for tiende gang, det skulle jo bety at dere gjør noe riktig. Aner dere hva? Ja, det gjør kanskje det? Vi vet vel egentlig ikke, men jeg ville tro at kombinasjonen av god mat og det at vi tillater alkohol spiller inn. Det skaper en veldig god stemning og vi har jo flere her som nærmest gleder seg hele året til neste Voksenlan. Det synes vi er veldig hyggelig!

Hva kreves egentlig for å kjøre i gang som dette? Et treff hjemme i kjellerstuen kan jo alle få til, men her aner vi at det ligger litt mer arbeid bak? Ja, det er jo en del arbeid dette her, spesielt maten. Jeg er ikke utdannet kokk på noen måte, og da krever det sitt for å organisere mat til 100 mann. Vi begynner med planleggingen tre måneder før det braker løs, og for min del er de siste tre ukene et skikkelig kjør. Ellers er sånt som økonomi og fremskaffelse av egnet lokale også ting som tar tid.

Til datafest å være kan det kanskje virke litt stivt med 750 kroner for å delta, hva synes dere om prisen? Maten trekker opp en del, men på en annen side så snakker vi om ni måltider. Vi regner vel en 400-450 kroner i mat per person, og om man skulle organisert det selv hadde man neppe kommet under dette. I tillegg koster alltid lokalene noen kroner.

Så du lager all maten? Da kommer oppfølgningsspørsmålet, hvorfor gidder du stå bak gryter og sleiver mens alle de andre spiller og har det moro? Aner ikke! Det svaret kom litt for fort, jeg håper ikke jeg ødela for neste års Voksenlan nå? Nei, jeg sier vel det samme hvert år: Dette blir siste gangen. Men, så er det vel som barnefødsler og sånt, man glemmer det litt når det er over. Så får man så mye skryt også, og det er moro. Ikke spiller jeg aktivt lengre heller, så da går jeg strengt tatt ikke glipp av noe. I tillegg har jeg god hjelp av mine to døtre, og prøver du deg på dem vet du hvem du får som svigerfar!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen