Test Vi sjekker ytelsen i Skyrim

Hvilken maskin skal man velge for Skyrim mon tro?

Så god maskinvare må du ha

Lurer du på hvor fet grafikk og ytelse du får for pengene?

Skyrim er sluppet, og det betyr en ny runde med ytelsestester på anbefalingsmaskinene våre. Dette er andre del av en serie med ytelsestester, der de anbefalingene våre innen komplette maskiner får kjørt seg. Egentlig skulle denne andrerunden vært dedikert til Modern Warfare 3, men litt logistikkproblemer førte til at Skyrim greide å snike seg foran.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kollega Joachim Froholt, Gamer.no, omtaler seg selv som forelsket i Skyrim, og det lover godt. Skyrim er, som det fulle navnet antyder, det femte spillet i The Elder Scrolls-serien. Det har også gått gode fem år siden den forrige storselgeren, Oblivion, kom på markedet.

– For det er faktisk storslagent. Enten du vandrer rundt i vulkanske ødemarker med geysirer og svoveldammer, klatrer opp på de høyeste fjelltoppene som ruver som gigantiske tenner i landskapet eller utforsker en av de herlig distinkte byene i spillet skaper det en følelse av at du er på et ekte sted, på et ekte eventyr. Dette skriver Joachim Froholt, Gamer.no.

Hele førsteinntrykket av The Elder Scrolls V: Skyrim kan du lese på Gamer.no

Bildekvalitet

Det er en hel rekke innstillinger du kan gjøre i spillet, for best mulig bildekvalitet. Det er svært individuelt hva man synes er bra nok, og mens det for noen vil være verdt å betale dobbelt så mye for en bedre bildekvaltiet så vil det for andre være den absolutte galskap.

Under vår testrunde oppdaget vi flere småfeil med grafikken, noe som Bethesda Softworks skal jobbe med. En rekke artifacts, artige skygger og andre rare effekter kom i alle fall dansende over skjermen vår. Det kan også være greit å legge til at Skyrim enn så lenge i vesentlig grad er et DirectX 9-spill, siden utviklerne ikke har tatt i bruk DirectX 11 i noen grad. Om det kommer en egen patch for DirectX 11 ved en senere anledning får vi bare vente å se, men Bethesda Softworks har i alle fall ikke utelukket det.

Sjekk også ut vår guide om hvordan du utnytter skjermkortet ditt maksimalt.

Utsnitt mot horisont
Utsnitt mot horisont
Utsnitt nærhet, skygger
Utsnitt nærhet, skygger
Ultra
Ultra
High
High
Medium
Medium
Low
Low

Takk til Komplett.no som har stått for maskinvaren til denne testen.

Takk til Nordic Game Supply som har stått for Skyrim til denne testen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen