Vi ser på Vertex 3

Hardware/Hannover: For oss ser det ut til at CeBIT 2011 blir året da SSD-produsentene virkelig viste oss hva de hadde, samme med et bredt spekter av både bærbare og nettbrett. De store prosessor-, hovedkort-, brikkesett- og skjermkortlanseringene ser det virkelig ut til å bli få av.

Rett før helgen ble OCZs to nye flaggskip offisielt lansert, selv om de har vært kjent for offentligheten helt siden starten av året.

Vi tok turen innom OCZ her på CeBIT, blant annet for å få en nærmere kikk på akkurat disse enhetene. Direktøren for markedsføring og PR i EMEA, Joost van Leeuwen guidet oss rundt i folkemengden.

Samme spekter som Vertex 3

Samtlige av de nye Vertex 3-produktene er basert på Sandforces nyeste kontroller, SF-2200 og SF-2500. Skillet her går ganske enkelt på konsument- og enteprise-markedet.

– Vertex 3 kommer i alle de samme versjonene som vi har og hadde av Vertex 2 kan Leeuwen bekrefte. Det betyr at vi ikke bare får de to tidligere annonserte Vertex 3 og Vertex 3 Pro, men også Vertex 3 EX, en versjon på 3,5" og spesielt spennende en versjon på 1,8".

Mye ytelse

En rekke nettsteder rundt om i verden har allerede testet Vertex 3 og Vertex 3 Pro, og kan rapportere om høy ytelse over hele fjøla.

Vi er som alltid hakket kritisk til produsentenes egne tall, men rundt om på OCZs stand så vi at Vertex 3 Pro oppnådde 530 MB/s og 555 MB/s skriving og lesing, samt skyhøye IOPS-verdier opp mot lovnaden på 70 000. Kort sagt ikke noe annet enn imponerende.

En enhet er på vei til oss for testing så fort den kommer seg av samlebåndet.

Snart i Norge

– Vertex 3 går i masseproduksjon neste uke, og vil forhåpentligvis være klar på markedet innen to uker fra i dag. Masseproduksjonen av Vertex 3 Pro starter om to uker, og vil være tilgjengelig i løpet av 4 uker kan sjefen selv fortelle.

Vi får også bekreftet at når den er klar til utsendelse verden over, vil den komme til Norge øyeblikkelig.

Joost van Leeuwen viste frem varene
Joost van Leeuwen viste frem varene

Når det gjelder nøyaktig utsalgspris her i Norge vil ikke Leeuwen oppgi en nøyaktig sum. Mye avhenger av masseproduksjonen blir vi forklart, men det er fastsatt at den første utsendingen vil være noe dyrere enn den endelige utsalgsprisen.

Vertex 3 blir som tilgjengelig nevnt tilgjenglig i kapasiteter på 128 GB og 256 GB, og i utlandet operer man med 250 USD som laveste pris. Vertex 3 Pro kommer i de samme kapasitetene, men også i en utgave med 64 GB og 512 GB innabors. 128 GB-utgaven av denne koster i utlandet rundt 525 USD.

Mer kommer

I dagene som kommer skal vi oppsøke en rekke andre SSD-produsenter som nylig også har lansert enheter med SATA 6 GBit/s-standarden som grunnramme. Følg med!

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen