Vi ser på Googles mediasenter

Spillkonsoller har blitt naturlige videreformidlere av medieinnhold fra pc til TV-en din, og nå har Google utviklet en mediasenter-applikasjon, som blant annet gir deg Youtube rett til skjermen.

Lite nytt
Googles mediesenter vil defintivt appellere til mange, ettersom det i tradisjon med selskapets andre produkter er enkelt, intuitivt og rett og slett fungerer slik man vil. Det er derimot ikke noe særlig nytt i Googles løsning, det handler fremdeles om å bringe PC-signaler til TV-en din, både når det gjelder lyd og bilde.

Her finnes det allerede et uttall løsninger for overføring av signaler, men Google satser nå på at deres brukervennlighet skal sjarmere de store massene, og her har de gjort mye riktig. Det er virkelig plug-and-play fra første øyeblikk. Nå testet vi mediasenteret kun oppkoblet med Playstation 3 og Xbox 360, men de to videreformidlerne fungerer utmerket.

Selvsagt Youtube
Ett av innsalgspunktene hos Google er den sømløse overføringen av Youtube-klipp til TV-en din. Er du hyppig bruker av filmklipptjenesten, er dette utvilsomt nyttig, og gjennom hjemmenettverket flyter det som en drøm.

Det er egentlig ikke noe som helst som er revolusjonerende med Googles mediasenter-løsning, men det fungerer, og det er vel det viktigste. Med Playstation 3 fungerer det som en drøm, men mot Xbox 360 opplevde jeg litt mer trøbbel for å få ting til å kommunisere sammen.

Åpen kode
Til tross for at det er lite spennende med selve løsningen til Google, har de åpnet for en interessant tilnærming for mediasenter-funksjoner. Google MediaCentre kommer med åpen kildekode, og tradisjonelt sett sporer dette til stor aktivitet blant ildsjeler innen utvikling, og hvem vet hva de kreative prosessene kan resultere i etterhvert som utviklere blir kjent med plattformen.

Trenger du det?
Mange har i dag mediasenterløsninger hjemme, og da blir Googles løsning overflødig, ettersom den egentlig ikke tilbyr noe annet enn det de fleste variantene allerede leverer. Det handler faktisk kun om å videreformidler media fra en pc til en TV-skjerm.

Er du derimot nybegynner innen denne typen medieoverføring, og er lykkelig eier av en spillkonsoll eller eller annen digital videreformidler, er Googles løsning definitivt et bra sted å starte. Enkelt, greit, og det får jobben gjort.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen