Vi redder verden med mobilen

En av kampanjebildene til Amnesty. (Foto: Marcel Lelienhof / Amnesty Norge)
En av kampanjebildene til Amnesty. (Foto: Marcel Lelienhof / Amnesty Norge)

Du har kanskje sett Amnestys reklamer på TV i løpet av våren - eller kanskje på t-banen i Oslo. Det har også mange andre, og publikums reaksjoner har ikke latt vente på seg.

Kampanjene, som oppfordrer deg til å støtte Amnesty via SMS, har hittil inspirert over 20 000 nordmenn til å bli Amnesty-aktivister. Til sammen har Amnesty Norge nå 50 000 SMS-aktivister, heter det på organisasjonens nettsider.

Ved å sende ordet "Amnesty" til 1960, bidrar du med noen få kroner til å støtte arbeidet for menneskerettigheter verden over.

For et par år siden hadde ikke den tidligere generalsekretæren i Amnesty Norge, Petter Eide, stor tro på at SMS-aktivisme ville slå an.

- For å være ærlig, jeg trodde ikke på SMS-aktivisme for et par år siden. Men når nettverket i dag er så stort, snakker vi faktisk om et paradigmeskifte i organisasjonen vår, sier Eide på Amnesty Norges nettsider.

Hvis du gjør som Amnestys kampanje oppfordrer deg til og støtter organisasjonen via SMS, blir du likevel ikke Amnesty-medlem. Det blir du nemlig bare hvis du betaler en egen medlemskontigent.

- Det interssante nå er at SMS-aktivistene er blant de mest aktive, men samtidig er dem som har færrest rettigheter i organisasjonen. SMS-aksjonister har ikke medlemstatus og tilhørende rettigheter, for eksempel i forhold til landsmøtet. Dette må bli en strategisk debatt i Amnesty-systemet. Hvordan få SMS-aksjonistene til å ta del i Amnesty som organisasjon, å være med på å utvikle den, under Eide.

(Kilder: Amnesty)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen