Vi prøver verdens første Origami-PC

Først ut med en maskin i denne kategorien er Samsung, som i dag viste sin utraportable Q1. Den egentlige lanseringen av den nye PC-en skjer først i en egen pressekonferanse i morgen. Vi har imidlertid fått fikle litt med maskinen, som mange tror representerer en revolusjon.

Korpulent PDA
Kort fortalt er dette lett overvektige PDA-er som kjører Windows XP operativsystem, med et eget grensesnitt på toppen. Dette gjør at du blant annet kan skrive på et virtuelt QWERTY-tastatur på skjermen, delt i to halvsirkler for rask tommeltasting.

Tiden vi hadde med Q1 ga ikke rom for å lære dette skikkelig. Men vi kan i alle fall trekke den konklusjonen at tommeltastaturet krever tilvenning.

En ny meny for tilkobling til nettverk, rotering av skjermbildet og flere andre funksjoner dukket opp når vi tastet på en egen snarveitast.

Umodent
Den nye produktfamilien har sikkert livets rett, men vi må innrømme at vi ikke falt helt for konseptet. Batterikapasiteten på ca 3 timer gjør at dette ikke blir noen PDA-erstatning. Den bruker også lenger tid på å starte op enn hva en PDA gjør. Og skal vi først dra på en så stor dings som dette, så kan vi like gjerne legge på noen cm i hver ende og få en fullverdig laptop med tastatur og CD/DVD-brenner.

Det er ventet at de små PC-ene på sikt vil bli en konkurrent til de mest avanserte mobiltelefonene. Q1 er i så måte ingen trussel.

Q1 er ventet å koste om lag 1000 Euro når den kommer til Norge. Når det kan skje får vi muligens vite på morgendagens pressekonferanse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen