Vi prøver Sony Ericssons Windows-mobil

Det første som slår oss er at det er lite ved brukergrensesnittet som minner om Windows. Sony Ericsson har laget sitt eget grensesnitt som kjører på toppen av Microsofts grensesnitt. Men når vi åpner applikasjonene i telefonen ser vi raskt at dette er en Windows-mobil.

I utgangspunktet har du en samling små bilder som representerer ulike grupper av applikasjoner. Når vi trykker på en av disse endrer skjermbildet seg, slik at du får opp en mer komplett meny for musikk, internett osv. 

Ikke iPhone
Det er naturlig å spørre om dette grensesnittet har likhetstrekk med Apples touch-system for iPhone. Etter en rask runde med fingertuppene på X1-skjermen kan vi slå fast at Apple fremdeles beholder ledelsen når det gjelder fingerstyring. X1 har ikke den samme støtten for strøk og gester. Når vi ser på bilder snur ikke skjermen automatisk når vi dreier telefonen.

Men du kan veksle mellom stående og liggende skjerm ved å trykke på en knapp. Personlig er jeg like vel ikke i tvil - jeg bytter min iPhone i en X1 med det samme jeg kan få fingrene på den.

QWERTY
X1 har et qwerty-tastatur som kan trekkes frem fra siden på telefonen. Tastene er små med ganske kort gange når vi taster. Men de er lette å føle, så skriving går rimelig greit. Vi får opplyst at det vil bli norske taster på telefonen når den kommer til Norge, men ser ikke helt hvordan Sony Ericsson skal få plass til dette. Vi vil derfor ikke bli overrasket om de norske tegnene er ekstrafunksjoner på eksisterende taster, slik at du må trykke en tileggstast for å få frem æ, ø eller å.

Alternativt kan Sony Ericsson løse dette ved å la disse tegnene dukke opp ved trippeltrykk på andre taster, slik de har gjort på tidligere qwerty-modeller. 

Bugs
Vi skulle gjerne hatt mer tid til å utforske det nye brukergrensesnittet, men det må foreløpig vente. – Det er fremdeles noen små softwareproblemer som må fikses, men telefonen skal være i salg i fjerde kvartal, opplyser vår kontakt i Sony Ericson. 

Les også:
- Se video av Sony Ericsson X1
- Windows Mobile knuser iPhone
- Sony Ericsson vil lansere spillmobil

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen