Vi prøver Samsungs nye vidunder

Kampen om tronen som den heftigste Android-mobilen hardner til. Ikke før er Sony Ericssons Xperia X10 og HTCs Desire på plass, så dukker også Samsungs GalaxyS opp. Og skal vi legge spesifikasjonene til grunn, kan GalaxyS komme til å vise konkurrentene bakhjulene. Den har nemlig større og bedre skjerm, mye minne, stort batteri og lav vekt.

Superskjerm
Vi lot oss begeistre over HTCs AMOLED-skjerm, som fremstår som både kontrastrik og fargesterk. Men side om side med Samsungs fire tommer store Super AMOLED-skjerm må selv HTC Desire bite i gresset. Skjermen på GalaxyS er rett og slett overlegen.Har du hatt båt eller campingvogn, så vet du hvordan det er. Den neste skal helst være hakket større enn den forrige. Slik er det også med mobilskjermer. Men mens båter og campingvogner gjerne må være lange og brede, så er det bare skjermen på mobiltelefonen som skal være stor. Ut over dette skal telefonen være så liten som mulig.

Med telefoner som GalaxyS og HTC HD2 er vi unektelig i nærheten av vår smertegrense. Likevel virker GalaxyS å ligge innenfor det akseptable. En av grunnene er at den er tynn, en annen grunn er at den er lett. GalaxyS er faktisk betydelig lettere enn telefoner som iPhone, Desire og Xperia X10.

Prototyp
Programvaren i telefonen er ennå ikke helt ferdig utviklet, men her er sju startskjermer som på Desire. Skjermen er kapasitiv, og av det vi fikk prøve virker responsen å være svært god. Når prototypen likevel åpnet applikasjoner en god del langsommere enn HTC Desire gjør, så kan det godt skyldes at programvaren ikke er ferdig trimmet. Samsung slipper ikke GalaxyS på markedet før rundt månedsskiftet juli/august.

Da kommer den til gjengjeld i to varianter, en med 8GB minne, og en med 16 GB minne. Begge kan i tillegg bruke MicroSD minnekort med størrelse på opp til 32 GB.


Grensesnitt
Vi gleder oss i alle fall til vi får GalaxyS til test. Så gjenstår det å se om det nye brukergrensesnittet TouchWiz 3.0 kan ta opp kampen med HTCs meget gode Sense 2.1 (senere også 3.0). For det er ingen tvil om at HTC har lagt lista høyt. Ai, ai, for en artig krig!

Her er en kjapp video vi tok da Samsungs Stig-Ove Langø demonstrerte telefonen under forberedelsene til helgens Elektrofil i Oslo Spektrum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen