Vi prøver Neonode N2

Vi prøver Neonode N2

(3GSM Barcelona/Mobilen.no): Det svenske mobilforetaket Neonode holdt sitt løfte og lanserte en ny versjon under 3GSM i Barcelona denne uken. 

Lett er fett
Med 1 GB minne og en vekt på bare 63 gram skiller den seg ut i mengden. Og enda mer spesielt er brukergrensesnittet. 

Den lille og lette Neonode N2 har bare en tast. Dette er en joystick du bruker for å navigere på nettet eller som spillkontroll. Ut over dette utføres alle komandoer ved hjelp av fingerstrøk over skjermen. 

Enkelt
Vi fikk prøve Neonode N2, og brukte ikke mange sekunder på å bli kjent med det spesielle menysystemet. 

Med dingsen trygt plassert i hånden (telefonen altså) strøk vi frem og tilbake og opp og ned på den lille skjermen. Menyene dukket opp rimelig raskt, og vi hadde ingen problemer med å treffe de riktige funksjonene.

Forbedret brukergrensesnitt
Noe av det vi var mest skeptiske til var teksting. Men knappene som dukket opp på skjermen under SMS-menyen var overraskende enkle å bruke. Og ikke bare det – en liten vibrasjon bekreftet at vi hadde trykket på tasten og ga nøyaktig den responsen vi trengte.

Den trykkfølsomme skjermen er egentlig ikke trykkfølsom. I stedet for å reagere på trykk har telefonen en rekke ”usynlige” lamper som sender lys horisontalt og vertikalt over skjermen. Lyset tegner et rutemønster, og telefonen reagerer når lysstrålen brytes. Ut fra hvor lyset brytes ”ser” telefonen hvor fingeren din er, og den kan utføre korrekt handling. 

Bra batterikapasitet
Markedssjef i Neonode, Daniel Stålbo sier denne teknologien i svært liten grad påvirker batterikapasiteten. Når tastlåsen aktiverer seg slukker lampene. N2 har en standbytid på 200 timer, og kan brukes i rundt 5 timer til tale.

Selv om telefonen er liten så har Neonode klart å plassere et Samsung 2-megapiksel kamera ombord. Med stort minne og handsfree-sett med mulighet for tilkobling av egne headsett (standard 3,5 millimeter plugg) er dette dessuten et godt alternativ til tradisjonelle mediespillere. 

Før sommeren
Mens Neonodes første mobil brukte en evighet på å bli klar for markedet sier Stålbo at N2 skal være i butikk før sommeren. 

Denne gangen vil telefonen bli solgt gjennom tradisjonelle distribusjonskanaler for mobiltelefoner, og ikke som sist da Neonode selv stod for salget. 

Mangler
Vårt inntrykk av Neonode N2 er at den har skyhøy gadget-faktor, og at vi selvsagt må ha en. Men vår eneste mobiltelefon blir den aldri, ettersom den mangler en del på datasiden. Den har for eksempel ikke noen teknologi som gjør den egnet for nedlasting eller streaming av media.

Derimot kommer den med et PC-program som lar deg kopiere direkte fra nettradio til MP3-filer på minnekortet.  

Les også: Neonode N2 en halv runde bak.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen