Vi prøver Get Filmleie
Teknofil

Vi prøver Get Filmleie

Testresultater

Get Filmleie

Positive ting Mange filmer, enkelt grensesnitt, rask
Negative ting Til tider ubrukelig, For mange feil0

Testresultater

Get Filmleie

Positive ting Mange filmer, enkelt grensesnitt, rask
Negative ting Til tider ubrukelig, For mange feil0
For på overflaten er det lite som kan slåss med Get Filmleie. En tjeneste som lar deg leie film fra sofakroken virker som det perfekte produkt. Et par enkle trykk på fjernkontrollen er alt som skal til for at filmen du har lyst til å se skal dukke opp på flatskjermen.

Det finnes riktignok lignende nettbaserte tjenester, men da er du hele tiden avhengig av å se film på den lille PC-skjermen. Eventuelt kan du koble den opp mot flatskjermen, men dette er selvsagt en lite ønskelig prosedyre hver gang du skal se en film. Da vi testet slike løsninger viste det seg også at løsningene i seg selv var håpløse.

Derfor ligger alt til rette for at kabel- eller parabolleverandøren din skal kunne gi deg det perfekte produkt. Boksen har du jo allerede i stuen. Etter noen uker med testing er det allikevel bare å konstatere at Get ennå ikke er det perfekte produkt.

Oppdatering: Teknofil.no har blitt kontaktet av Get som påpeker at feilene vi har opplevd kommer av at vi har testet dette i et område der tjenesten ikke er rullet ut enda. Vår test av produktet har skjedd i Moss, der dette ikke tilbys enda. Vi fikk under testen beskjed av en tekniker fra Get om at det ikke var noe problem at det ble testet her, og at vår opplevelse stemte overens med den andre hadde. Dette skal ifølge informasjonsdirektør i Get, Øvind Husby ha berodd på en misforståelse. Han lover at får de kundene der tjenesten er rullet ut vil tjenesten fungere perfekt. Vi kommer derfor tilbake i neste uke med en ny test av produkt i et område der det garantert ikke vil være noen feilkilder.


Har du testet filmleietjenesten til Get? Gi dine kommentarer i forumet.


Redd for Riks-TV?
Vi mistenker at Get ble bekymret da RiksTV tidligere i høst kunne avsløre at de etter hvert vil tilby en filmleietjeneste. Dette kan ha fått kabelselskapet til å haste ut sitt eget produkt.

Førsteinntrykket er riktignok svært imponerende. Get bruker naturligvis sitt vanlige brukergrensesnitt, som har fått flott kritikk av mange. Det er enkelt å navigere i, raskt og forståelig. Get Filmleie har også en haug av filmer. Hva er så problemet? Tjenesten fungerer bare sporadisk.

Når vi navigerer i menyene er det nesten et unntak når det går smertefritt. I de aller fleste tilfellene ender vi opp med at menyene låser seg på nedlasting av informasjon. Da er det bare å gå ut av menyen og prøve på nytt. I noen av tilfellene er vi også nødt til å slå av og på dekoderen vår for at vanlig TV-funksjonalitet skal fungere som vanlig. Dette er selvsagt helt uholdbart.Vi har selvsagt snakket med Get for å forsikre oss om at dette ikke er et isolert problem med vår dekoder. Dette er imidlertid et kjent problem, som Get jobber med å løse. Selskapet planlegger å komme med en programvareoppdatering, men denne skal være et stykke unna.

Nå skal det også sies at Get ikke har kjørt dette ut til alle kundene sine. Tjenesten er for øyeblikket bare tilgjenglig for rundt 20.000 kunder i Oslo-området. Selskapet har imidlertid lovet at resten av de kundene som sitter på oppgraderte nett skal få tilgang i løpet av noen uker. Spørsmålet er om disse problemene kan utsette utrullingen.

Mye innhold
I alle problemene skjuler det seg allikevel en del positivt. En av de store fordelene med filmløsningen til Get er innhold. I motsetning til konkurrentene har nemlig Get en haug av filmer til utleie. Selskapet skryter av 1.100 filmer.

Prisene er helt greie og kan sammenlignes med det du opplever i videobutikken. I noen tilfeller er det litt dyrere, men det aksepterer vi gladelig. Vi slipper tross alt både å bevege oss opp av sofaen. Samtidig sparer vi både bensin og penger til all snacksen som står så fristende rundt kassene i videobutikken.Med en mengde kategorier, deriblant drama, dokumentar, action, thriller, barn og voksen bør de aller fleste bli fornøyde. Vi innrømmer at vi ikke har telt opp alle filmene, men vi har sett gjennom listene og det er et imponerende utvalg. Finner du ikke en film du vil se her er du særs kresen. Skal vi være frekke lurer vi allikevel litt på om alle filmene ligger der. For med unntak av én eneste gang har vi ikke klart å leie film i noen kategorier bortsett fra barn.

Imponerende spoling
Når vi i noen få tilfeller kommer også inn til en filmen er billedkvaliteten det første vi legger merke til. Den er helt akseptabel, selv om den ikke er egnet til å imponere. Get har lovt at de vil komme med HD-innhold etter hvert og det kan bli spennende, spesielt i disse dager da Blu-ray blir kåret til årets julegave.

Det som derimot imponerer er muligheten til å spole frem og tilbake i filmen fra første stund. Vi prøvde maks spoling fremover fra første sekund, for virkelig å sette linjene på prøve. Get Filmleie besto testen med glans.

Vi fant derimot ingen snarveier for å hoppe frem og tilbake i kapitler. Med småbarn som har en egen evne til å forelske seg i én enkelt scene i slutten av en film blir det slitsomt. Da snakker vi mye venting, selv når vi spoler i 32 ganger hastighet.

Med småbarn kan også tjenesten bli i overkant dyr. De har jo en tendens til å henge seg opp i én film. Når du bare har en film tilgjengelig i ett døgn sier det seg selv at det blir dyrt å leie en film til femti kroner jevnlig i løpet av en måned. Get burde derfor også tilby muligheten til å kjøpe filmer. Nå skal vel kanskje rettighetshaverne ha litt av skylden for dette, men for brukerne burde det selvsagt vært en mulighet for kjøp.Har potensial
Som vi har snakket om tidligere er altså brukergrensesnittet til Get veldig bra. Det er enkelt å navigere i kategorier og filmer, selv om det kan bli en liten utfordring når det er kategorier med mange filmer. Alt i alt er det imidlertid et oversiktlig og fornuftig system.

Vi må allikevel innrømme at Get Filmleie skuffet stort. Ikke fordi den ikke har potensial. Hadde ikke denne tjenesten slitt med alle feilene ville vi ikke nølt med å gi den en karakter helt opp i toppen. Når vi i praksis sliter med å leie filmer fra en tjeneste som bare skal tilby leie av film sier det seg selv at dette ikke blir annet en slakt.

Get har som sagt lovt at de vil komme med en programvareoppdatering som fikser problemene. Dette vil i så fall endre bildet totalt. Inntil dette skjer er det derimot helt unødvendig for deg å prøve å leie film hos Get.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen