Vi prøver fotball på Altibox
Teknofil

Vi prøver fotball på Altibox

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Datoen 14.mars ringer en bjelle for mange. Da sparkes nemlig Tippeligaen 2009 i gang. Lenge var det usikkert hva Lyse ville gjøre med sine rettigheter. Det ble klart i forrige måned at Lyses TV-tjeneste Altibox selv ville sende kampene denne sesongen.
 
Med en helt ny plattform for sine kunder, kommer Altibox til å vise deg årets Tippeliga med full resultatservice. Teknofil.no har fått prøve den nye fotballtjenesten.

Live senter
Plattformen som skal lose deg gjennom alle kampene i Tippeligaen, er bygget opp med fem forskjellige ruter på skjermen. Disse rutene vil vise deg kampene live, med lyden fra den markete ruten, samt med fulle muligheter til å gå inn på en av kampene.

Live funksjonen ser ut til å fungere bra, uten stans i sendingene eller hakkete lyd. Med hjelp av den blå tasten på fjernkontrollen vill du kunne få tilgang til navigering mellom de fem forskjellige kampene. Live senter-funksjonen vil da kun være tilgjengelig på søndagskampene som starter 18:00, som Lyse eksklusivt sitter på rettighetene til.Oversiktlig meny

Om du trykker inn menyknappen på fjernkontrollen, vil du få en interaktiv meny med forskjellig valg. Du kan velge mellom Videoklipp. Live senter, Terminliste og Tabell. Velger du Videoklipp vil du bli ført videre til en oversikt, der du kan gå inn å velge for eksempel ditt lags kamp fra foregående runde. Her kan du få opp høydepunkter fra kampen, samt intervjuer og andre relaterte innslag.

Neste valg er som nevnt ovenfor Live senter. Terminliste er neste valg etter Live senter, og der du kan få informasjon om hvilke lag som spiller mot hverandre de neste kampene. Siste valget på menyen er Tabell. Der kan du følge med på statistikken til ditt lag, tabellposisjon og poeng. Du vil få frem tabellsituasjonen for både Tippeligaen og Adeccoligaen.Produksjonen av kampene

De fem kampene på søndager som starter 18:00, vil kun bli vist på TV via Altibox. Sendingene vil inneholde selve kampen, høydepunkter, kommentarer, intervjuer og analyser. Produksjonskvaliteten vil holde høyere nivå enn TV2 Sport sine sendinger fra i fjor.

- Sendingene av de fem kampene på Altibox, vil innehold fire kameraer i produksjonen, slik at kvaliteten på sendingene skal være bedre enn fjorårets sendinger fra TV 2 Sport med tre kameraer. OB Team skal sammen Fotball Media levere innholde i sendingene. OB Team har omfattende erfaring med å produsere fotballkamper, forteller Lise Skarpås, administrerende direktør i Viken Fibernett.

I forbindelse med produksjonen vil jo hvem som skal kommentere disse kampene være interessant å vite, da de er med å sette en ekstra stemning på kampene.

- De som skal kommentere for oss, vil ha en høy fotballfaglig kunnskap. Vi vil komme tilbake med en avsløring av hvem disse er til uken, avslutter Skarpås.Konklusjon

Altibox leverer ett spennende og nyutviklet fotballtilbud. En av detaljene vi likte var at fotballmenyen blir transparent, slik at du kan skimte kampen du ser på i bakgrunnen, og dermed ikke gå glipp av hva som skjer på banen mens du for eksempel sjekker tabellen.

Det er enkelt å trykke seg gjennom menyene, og du bruker i all hovedsak kun menytasten, piltastene og den blå tasten på fjernkontrollen. Alle tjenestene kommer raskt opp, og bildet med lyd er på plass uten ventetid. Det som trekker ned helhetsinntrykket er dekoderen, som på sin side er treg, og reagerer sakte i forhold til hva du velger med fjernkontrollen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen