Vi prøver Blu-ray-flaggskipet
Teknofil

Vi prøver Blu-ray-flaggskipet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Utviklingen på TV-fronten raser stadig av gårde, og bare de siste få årene har forandringene vært store. Det er tross alt ikke så lenge siden bilderørs-TV-er var vanlige å se i butikkene. Med flatskjerm og HD har vi nordmenn begynt å virkelig få interessen for filmer i høyoppløst format.

Blu-ray har fått fotfeste i markedet, og under årets IFA-messe kom også Philips med klar beskjed om at teknologien stod høyt på deres prioriteringsliste denne kommende høsten. Som vi har vært inne på før, kommer altså selskapet med nye avspillere og vi har sett nærmere på BDP-9500.

Kort om BDP-9500
Denne modellen er som nevnt det nye flaggskipet til Philips, og har en god del snacks å by på; Til å starte med har modellen separat lyd- og bildedel, med separate strømforsyninger. Bildet under viser hvordan de forskjellige komponentene er plassert i selve spilleren. Spilleren kan vise filmer i både 21:9, 16:9 og 4:3 format

Ved hjelp av en internettilkobling kan du benytte deg av BD-live-innhold, samt spille av YouTube-snutter og annet online materiell. Til BD-live tjenester finnes det innebygget minne på en gigabyte, og spilleren støtter profil 2.0. Philips BDP-9500 har også USB-tilkobling, for tilkobling av for eksempel fotokamera. Den støtter også DivX Ultra.

Designmessig har Philips hentet inspirasjon fra 46PFL9704 designmessig, og har etter vår mening klart å gi denne modellen et eksklusivt preg. Spilleren er utført i børstet aluminium, og har et matchende blått lys i underkant på frontpanelet. Rammen foran er i yterkant omsluttet av en kromfarget list.Tar vekk grums
Foran oss i messehallen står spilleren på et lite podium og viser frem hva den nye bildebehandlingen klarer. Qdeo som funksjonen heter blir slått av og på, og man kan greit se at grumset i bildet blir fjernet når funksjonen er på. For å fjerne mistanke om at demoen kanskje er litt vel ”tilrettelagt” får vi mulighet til å sette inn vår egen film, og med denne blir resultatet like imponerende.
Verken farger eller skarphet er det heller ikke mye å utsette på, med raske og rene bevegelser, uten tegn til ”auraer” rundt personene i bildet. Nå skal det sies at skjermen den viser bildet på, en 46PFL9704, heller ikke gjør skam på resultatet.

Lydmessig har spilleren som tidligere nevnt en egen og separat lyddel og lyden virker både godt oppløst og tydelig. Spilleren har en robust og enkelt betjent fjernkontroll, som vi dessverre ikke har noen bilder av.Kommer i november
Det nye flaggskipet fra selskapet virker solid og vel gjennomtenkt, og vi ser frem til å teste denne modellen skikkelig, for det er jo klart at vi ikke fikk prøvd ut alt hva spilleren kan på denne messen.

Ifølge Philips Norge vil spilleren bli å finne på det norske markedet i løpet av november, og selv om prisen ennå ikke er helt spikret, hentyder de en utsalgspris på rundt seks tusen kroner.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen