Vi prøver Asus Eee-PC med Windows

(CeBIT-Hannover/mobilen.no): Priseksmpelet er fra Tyskland, der Asus og T-Mobile har inngått en avtale om å selge Eee-PC med ett års fri tilgang til internett i T-Mobiles trådløse soner. Om Eee-PC kommer til Norge er noe usikkert. WIndows-versjonen vil uansett ikke komme på norsk.

Eee-PC er en svært enkel PC med en prosessorhastighet på 600 MHz (underklokket fra 900 MHz). Den kom først på markedet i en Linux-versjon, men er nå oppgradert (onde tunger vil kanskje si nedgradert) med Windows XP. Å kjøre Vista på maskinen er det bare å glemme. Det har den verken kraft eller minne nok til å klare.


Mange ville prøve Eee-PC på CeBIT

Plast

Da vi fikk gå løs på Eee-PC under CeBIT i Hanover denne uken, kunne vi raskt konstatere at dette ikke er maskinen vi har øverst på ønskelista. Tastaturet minner om et litt krympet standardtastatur. Knappene sitter imidlertid så tett at vi fikk problemer med å få flyt i skrivingen. Å kjøpe en Eee-PC for å ta notater på forelesninger er derfor ikke å anbefale.

Tastene er fjærende, men gir ikke like god respons som på en ordinær bærbar. Det kjennes litt raklete, og faktisk synes vi det er lettere å skrive på det køttlille tastaturet på HTC Shift.

Miniskjerm
Minnet på maskinen vi prøvde er på 8GB på en flashbrikke. Det gir rask oppstart på maskinen. Skjermen er på 480x800 punkter, over en skjerm som måler 7 tommer diagonalt (samme oppløsning som på Sony Ericssons nye X1-mobil). Lokket på den bærbare er omtrent på størrelse med min bærbare med 12” skjerm. Det betyr at det er masse uutnyttet plass rundt skjermen, noe som får produktet til å se ut som hva det faktisk er – en billig greie i plast.

Det var smått med programmer på Eee-PC-en vi fikk kjøre, og det er like greit. Det er begrenset hva du kan gjøre med en PC som har såpass begrenset ytelse som denne. Så presiserer også både Asus og Microsoft at dette er en maskin som primært er ment for programmer som Windows Live, der programmene ligger på nettet og betjenes fra Eee-PC-en.

Støydemper
Vi ble rett og slett ikke imponert, men kan se at det finnes et market blant barn og unge som lever sitt liv i bits og bytes på Internett. Et par Eee-PC-er i huset vil garantert bidra til å senke konfliktnivået i familier med flere MSN-barn og begrenset tilgang til datamaskiner.De tre e-ene står for øvrig for ” Easy to learn, Easy to work, Easy to play”.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen