Vi prøvekjører Samsung med to SIM-kort

Samsung C5212 er tilsynelatende en helt vanlig mobiltelefon som dessverre mangler en del på de tekniske spesifikasjonene. Blant annet er den uten 3G, og dermed ikke i stand til å laste ned data i høy hastighet.Men så er det også på et helt annet område denne telefonen har sin styrke. Den er nemlig to mobiltelefoner i en. Nå florerer det ikke akkurat av mobiltelefoner med plass for to SIM-kort i det norske markedet, og dermed blir C5212 interessant.To på en gang
To SIM-kort i en mobil er ikke nytt. Vi har kunnet kjøpe slike mobiltelefoner fra ukjente produsenter også her i landet, om enn ikke gjennom de tradisjonelle distribusjonskanalene. Dessuten har det vært mulig å kjøpe en slags splitter, som har gjort det mulig å bruke to SIM-kort i flere vanlige mobiltelefoner.

Men ulempen ved disse løsningene har vært at telefonene ikke har hatt mer enn en radio. Dermed har det ikke vært mulig å holde begge SIM-kortene aktive samtidig. Det har vært "en mobil om gangen", snarere enn" to på en gang".Si(m)amesisk tvilling
Det løser Samsung bra på C5212, som faktisk er to separate mobiltelefoner med hvert sitt SIM-kort bygget inn i ett chassis. Mens du snakker i den ene telefonen er den andre i standby. Men siden telefonen bare har ett fysisk grensesnitt, så er det naturlig nok ikke mulig å betjene begge telefonene samtidig. For å veksle fra det ene abonnementet til det andre trykker du bare på en knapp på siden av telefonen.

Det kan være flere grunner til å ha to mobiltelefoner i en. Er dekningsforholdene vanskelige der du bor, så kan du ha ett kort med støtte for Netcoms nett, og ett med Telenors nett. Du kan ha ett abonnement med billig samtale, og et annet med billig SMS, eller rimeligere utenlandstakster.

Men for de fleste vil nok skillet gå mellom privatmobil og jobbmobil. Har du en arbeidsgiver som ikke aksepterer at du bruker jobbmobilen til utgående private samtaler, så kan du her med ett tastetrykk velge å ringe ut fra et privatabonnement.Felles innboks og anropslogg
Telefonen ser grei ut, men har som nevnt nokså enkle spesifikasjoner. Tastene er store og gode, og navigasjonsknappen fungerer bra. Det er enkelt å skrive meldinger, og innkommende meldinger sorteres i en og samme innboks. Når du åpner meldingen ser du om den er sendt til det ene eller det andre SIM-kortet. Når du svarer på en melding vil telefonen i utgangspunktet sende fra det SIM-kortet du har definert som primærkort. Men du kan enkelt velge å sende fra SIM-kort nummer to.

På samme måte vil alle anrop samles i en enkelt anropsliste. Når du velger å gå inn på ett anrop ser du også hvilket SIM-kort det ble sendt til.Navn
Første gang du setter inn SIM-kortene bestemmer du hvilket som skal være primærkort, og hva kortene skal hete. Dermed slipper du å ha to kort med samme navn, selv om begge er hos samme operatør. Du kan også veksle mellom hvilket kort som skal være primærkort, men da må telefonen startes på nytt.

Stig Ove Langø hos Samsung sier til Mobilen.no at de har merket stor pågang etter at det ble kjent at denne telefonen ville bli tilgjengelig i Norge. Dual-SIM-mobilen dekker et behov, og har unektelig sin berettigelse. Så får vi se om vi ikke med tiden også får se denne løsningen i telefoner med litt høyere spesifikasjoner.

Rimelig
Telefonen er ventet å koste rundt 2000 kroner. Da får du faktisk to mobiltelefoner til prisen av én.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test av telefonen når den endelige programvaren er klar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen