Vi prøvekjører Q-fi EF71

 En mobiltelefon med innbygget telefonsvarer og talepostkasse, som kan sende musikk trådløst til FM-radioen og kobles til PC-en som WEB-kamera? Og som samtidig er mindre enn de fleste andre mobiltelefoner på markedet?

Vårt møte med BenQ-Siemens EF71 ble en sann fornøyelse. Sammen med produktsjef i BenQ-Siemens, Stian Andresen, trykket og testet vi den ene funksjonen etter den andre. For mens de fleste mobiltelefoner vi har fingrene på stort sett bare løser de samme oppgavene på ulike måter, så representerer EF71 mer nytt en vi har sett på lang tid.

De nye funksjonene som er unike for denne mobiltelefonen er innbygget mobilsvar, innbyget FM-sender og funksjon som gjør mobilen til WEB-kamera. Alt dette i en lekker liten foldemobil med samme formspråk som 3G-mobilen EF81. 

FM-sender
Det første vi måtte prøve var FM-senderen. Hvordan fungerer denne i praksis? Kan vi koble den til en hvilken som helst radio, og få brukbar lyd ut av det?

Prosessen med å aktivere mobiltelefonen som FM-sender var enkel. Vi valgte bare frekvens i menyen og straks dukket det opp et symbol på skjermen som så ut som en liten sendemast. Vi kunne velge mellom flere frekvenser, en nødvendighet for å unngå å havne i konflikt med en større og sterkere radiosender.

Etter å ha startet en musikkfil på telefonen var det bare å skru på radioen og søke til samme kanal som FM-senderen var satt på. Straks etter strømmet musikken fra mobiltelefonen ut av høyttalerne på radioen. Vanskeligere var det ikke. Vi flyttet telefonen rundt i rommet og merket oss at rekkevidden på FM-senderen bare var på om lag en meter. Greit nok, ettersom vi med høyere utgangseffekt ville måttet søke konsesjon for å drive lokalradio.

Kvaliteten på lyden var slett ikke så verst, selv om den ikke helt kan måle seg med lyden fra en kilde koblet direkte til radioen via kabel. 

Web-kamera
Neste funksjon vi måtte prøve var web-kamera. Vi koblet en USB-ledning i PC-en og stakk den andre enden inn i mobiltelefonen. På mobilskjermen dukket det opp tre valg. Vi kunne velge mellom vanlig modus for PC-synkronisering, gjøre mobiltelefonen til en USB masselagringsenhet, eller sette den opp som webkamera.

Vi valgte det siste, og startet NetMeeting på PC-en. Her dukket bildet fra mobilkameraet opp som om det skulle være et vanlig webkamera. Kameraet kan også brukes mot MSN Messenger og andre applikasjoner for videokonferanse. 

Mobilsvar
Den siste funksjonen vi var nysgjerrige på var telefonsvareren. Her kan vi altså legge inn vår egen hilsen, bestemme hvor mange ganger det skal ringe før svareren kobler inn, og vi kan ta opp beskjedene vi mottar. Beskjedene kan så spilles av på mobilen eller lagres på PC og spilles av der.

Svareren har en egen ”medhør”-funksjon, slik at vi kan høre beskjeden som legges igjen mens den spilles inn. 

Blir fjernet?
Telefonen skal være på markedet i Norge om et par måneder, og Stian Andresen i BenQ-Siemens sier det kan bli gjort endringer i programvaren før mobiltelefonen slippes. Mobilsvar-funksjonen i telefonen kan komme i konkurranse med operatørenes egne tjenester, og funksjonen kan derfor komme til å bli deaktivert, sier Andresen.

For eget vedkommende får vi bare si at vi håper så ikke skjer, og legge til at vi uansett ikke kommer utenom mobilsvartjenestene i nettet. Hvor skal innringerne ellers legge igjen beskjed, dersom mobilen vår er uten strøm, opptatt eller utenfor dekningsområdet?Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen