Vi pakker ut Sony Ericsson X8


Nye Xperia X8 er en mobil i normal størrelse, og plasserer seg midt mellom Sony Ericssons to andre smarttelefoner i Xperia-serien – den store kraftpluggen X10 og den knøttlille X10 Mini. Dermed tilbyr selskapet nå Android-telefoner i alle størrelser.

Mye for pengene
X8 er en modell skal konkurrere på pris, og koster like over 1 700 kroner ifølge vårt Prissøk.

X8 har en skjerm på 3 tommer som er hakket mindre enn den 4-tommers skjermen på X10. Til gjengjeld er telefonen adskillig mindre – 10 cm lang, 5 cm bred og 1,5 cm tykk. Oppløsningen på skjermen er på 320 x 480 piksler. Det tilsvarer oppløsningen i iPhone 3GS.

Prosessoren i X8 er av samme kaliber som i X10 Mini, med en klokkefrekvens på 600 MHz. Dermed er den ikke like slagkraftig som storebror, som har en prosessor på 1 GHz.

Som vanlig får telefonen Timescape, som er Sony Ericssons løsning for å håndtere all kommunikasjon over Facebook, e-post, med mer i én og samme applikasjon. Telefonen får også selskapets løsning med skreddersydde hjørner der du kan legge favorittappsene dine og egne widgets.

Takket være Android OS-støtten er det mulig å laste ned flere titusen gratisapps til telefonen, og enda flere apps er blitt tilgjengelig nå som Android Market er åpnet i Norge.

Får nye Android
X8 kommer på markedet med versjon 1.6 av Android OS-et, men skal kunne oppgraderes til 2.1 i løpet av de neste ukene, ifølge Sony Ericssons blogg. Versjon 2.1 vil ha en rekke fordeler som bedre respons, nye menyer og støtte for Microsoft Exchange.

Kameraet i telefonen er et relativt enkelt 3,2 megapikslers kamera, som dermed faktisk tar bilder i lavere oppløsning enn X10 mini. Telefonen bruker Micro SD-kort til lagring, og det følger et 2 GB-kort med i pakken. Den har også et innebygget minne på 128 MB.

Telefonen har ellers alt av tilkoblingsmuligheter man kan forvente. Den støtter turbo-3G og har innebygget trådløst nett via Wi-Fi. Du kan plugge til øretelefoner via 3,5 mm inngang og lading skjer via bransjestandarden MicroUSB.

Redaksjonen har satt stor pris på de to forrige Xperia-modellene, som begge har høstet terningkast fem. Vi venter derfor spent på om X8 kan holde samme standard.

Her er vår utpakkings-video:

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen