Vi mishandler mobilen

Hvordan behandler vi mobiltelelefonene våre? – Veldig dårlig, sier Jostein Olsen i Norsk Teleservice i et intervju med bladet Elektronikkbransjen.

– Folk tar ikke vare på mobiltelefonen sin, de tørker ikke av ladekontaktene og bærer den i ei lomme som ellers er full av rusk.

Olsen og mobilverkstedet på Nyborg i Bergen tar i mot rundt 50 000 mobiltelefoner hvert år. Hvert år er 250 000 til 300 000 norske mobiltelefoner innom et verksted for sjekk. Hver dag får Norsk Tele Service inne omtrent 200 telefoner.

– Kundene forstår ikke at de har en liten datamaskin. Når harddisken er full, virker ikke PC-en lenger, sier Olsen til Elektronikkbransjen.

– Butikkene har ansvar

Han mener mobilbutikkene har en viktig jobb å gjøre med å informere oss mobilkjøpere om hvordan vi skal behandle de små apparatene. Olsen sier at han stadig vekk må informere butikkene om at de må slette innholdet på mobiltelefonen for å se om det løser problemet før telefonen eventuelt må sendes inn til service.

I følge Olsen behandler vi telefonene våre dårlig i forhold til i andre land. Han trekker frem England som et eksempel. – Der ser terminalene nye ut etter halvannet til to år. Folk pakker dem inn i vesker og behandler dem mer forsiktig, sier han.

Olsen tror noe av forklaringen kan ligge i hvordan vi her hjemme ser på penger. – For mange betyr ikke 2000 kroner noe, i England har de kanskje en annen innstilling til verdier. Hvis vi ser på den årlige omsetningen av mobiltelefoner i Norge med 2,35 millioner terminaler, skifter vi oftere i Norge enn i andre land.

Om reparasjonen av en ødelagt mobiltelefon ikke dekkes av garantien, kjøper folk flest ny mobiltelefon, forteller Olsen. – For øvrig synes jeg det er for mye snakk om reklamasjon i media, når en ser på antall klagesaker i forhold til volumet som selges.

Men hvordan skal du egentlig oppbevare mobiltelefonen din for at den ikke skal bli ødelagt? Olsen har sin egen telefon i brystlomma på skjorta. – Der har jeg ikke andre ting. Dette er riktignok litt for nær armhulen, og siden vi er blitt tyngre enn før, svetter vi også mer...

(Kilder: Elektronikkbransjen 04.2006)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen