Vi måler mobilbredbåndet

Påsketider er høysesong for bruk av mobilt bredbånd, men hvor får du kjappeste hastigheter?

Blant våre lesere er det de som sitter på Telenors mobile bredbånd som er vinnerne denne måneden. Det til tross for at Netcom allerede har lansert sitt superraske 4G-nettverk i Oslo – det er kanskje i utkanten folk surfer mest på mobilt bredbånd.Her ser vi at Telenor i gjennomsnitt har nesten 1 200 kbps, mens Netcom tar andreplassen med 886 kbps. Like under ligger Ice.net med 714 kbps, men de har også aller flest målinger.

Tallene er gjennomsnittlig måling de siste 90 dagene, så vær obs på at hastigheten varierer både med område du befinner deg i og hvor mange andre som er koblet til samme basestasjon som deg. Er du riktig uheldig ender du opp i et hyttefelt med hauger av andre påskeferierende, som alle tenker at å se på påskekrimmen via nettet er en god idé – da blir det fort brems i hastighetene.

De siste 90 dagene har vi hatt nesten 6 000 målinger på det mobilet speedometeret vårt, og om du vil sjekke om du får bredbåndshastigheter på den bærbare – eller mobilen om du vil – går du bare inn på s.mobilen.no.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen