Vi leker med Fermi

Hardware/Hannover: Da vi kom på mandag var vi rimelig sikre på at det skulle bli en enkel sak å finne frem til et Fermi-basert skjermkort. Men sjelden har vi tatt mer feil. Vi har lett med lys og lykter, høyt og lavt etter det som har endret status fra snadderkort til forbaskete skjermkort. Alt til ingen lykke. Kan det være så vanskelig da?

Ganske tidlig fikk vi ferten på Fermi. Alle de store skjermkortprodusentene hadde nemlig en maskin som kjørte Fermi-demoen. Denne maskinen var sort, hadde Nvidia-logoer og alt av hull og vinduer var maskert. Som om det ikke var nok stod det en Nvidia-representant ved hver maskin og passet på. De var helt åpne på at det var et Geforce GTX 480 på innsiden, men å åpne opp noe som helst eller avsløre noen spesifikasjoner var helt uaktuelt.

Zotac kan det med å friste oss
Zotac kan det med å friste oss

Det har også kommet frem at Nvidia har en ekstremt streng NDA denne gangen. Røper man noe som helst så kan man bare glemme å få kjøpe noen Fermi-baserte produkter fra Nvidia.

Det var med andre ord lite å hente via de naturlige kanalene. Så da var det bare å endre taktikk til å gå på de mindre produsentene. Offeret var Colorful, en produsent vi aldri har hørt om. De hadde mange flotte GTX 480-esker, men ingen Fermi-demo og ingen skumle Nvidia-representanter. Vi byttet på og spurte ikke mindre fire forskjellige Colorful-representanter om kortet. Et par av dem innrømmet at de hadde GTX 480 liggende, men at det nok var helt uaktuelt å vise det frem. Atter andre igjen nektet for at det fantes.

Dessverre var de tomme, alle sammen...
Dessverre var de tomme, alle sammen...

Vi tenkte så at vi fikk endre taktikk nok en gang. Denne gangen skulle tyren gripes ved hornene. Ben Berraondo, Nvidia PR Manager UK & Northern Europe, møtte undertegnede over en kopp kaffe. Og jada, man fikk se et glimt av Fermi, men ta bilder var fyfy. Dessverre var det ikke lett å snike til seg et bilde med et digert speilreflekskamera, så da fikk det heller være. Kortet virker egentlig ikke så langt, og har to 6-pins strømtilkoblinger etter det vi kunne se.

Ben kjørte gjennom en rekke demoer som selvfølgelig viser frem fortreffeligheten til Fermi. Tesselation er selvfølgelig sentralt her, og det må jo sies at dette ser veldig bra ut, både i form av vann og i form av hår på et menneske. Slenger man i tillegg til en real fysikkmotor begynner dette å se svært bra ut. Vi gleder oss, testeksemplar er lovet om en drøy uke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen