Vi knuser naboene på mobil

For i en undersøkelse utført av Synovate på vegne av Telenor kommer det frem at nordmenn bruker mest penger når de kjøper ny mobil. I snitt bruker nordmenn 1.868 norske kroner på en ny mobil, mens svenskene bruker 1.762 norske kroner og danskene bruker 1.247 norske kroner.

Nordmenn vil ha alt
Videre viser undersøkelsen at blant nordmenn har hele 53 prosent mobiltelefoner som kan klassifiseres som high-end. I Sverige og Danmark er tallet henholdsvis 11 og 34 prosent.

For å klassifiseres som high-end i denne undersøkelsen måtte mobilen ha støtte for mobilt bredbånd, 3,2 megapiksel kamera og en tilstrekkelig stor skjerm.

- Nordmenn elsker det meste innen ny teknologi og utstyr, og mobiltelefoner er et glimrende eksempel i så måte. Dagens avanserte mobiltelefoner åpner for bruke av spennende tjenester som musikk, e-post, Internett, TV og lydbøker over mobilen, sier leder for privatmarkedet i Telenor Norge, Svein Henning Kirkeng.

Vil ta bilder
Det er ellers et par andre forskjeller på de tre skandinaviske landene. Selv om kamera er viktig i både Sverige, Danmark og Norge, er det nordmenn som legger mest vekt på dette. I Sverige prioriteres muligheten til å høre på musikk, mens det i Danmark er viktigst at telefonen er enkel.

Når det gjelder utskiftningsgrad er nordmenn og dansker like hissige. De bytter i snitt mobiltelefon etter 22 måneder, mens svenskene beholder sin telefon i hele 31 måneder. De fleste bytter telefoner fordi den gamle er enten ødelagt eller mistet.

Når det gjelder design viser det seg derimto at nordmenn er kjedelige. Vi velger langt oftere tradisjonelle modeller med åpent tastatur, i stedet for andre dekselløsninger. Svenskene er i så måte lange mer spenstige.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen