Vi har prøvekjørt Nokia Booklet 3G

Nokia sier de vil satse i tre segmenter fremover. mobiltelefon, smartmobil og mobil PC. Først ut i den nye klassen er altså Booklet 3G, en maskin som ved første øyekast ikke er så ulik andre maskiner i denne klassen.

10-tommer med høy oppløsning
Men skjermen har noe høyere oppløsning en det som er vanlig på slike små PC-er. Dessuten kjører den Windows 7, har innbygget mobilt Internett (Turbo 3G) og har HDMI-utgang.

Maskinen er unektelig lekker, med sine deksler i metall (på toplokket sitter en plastplate for å lette plasseringen av antennene i maskinen.

Tastene er relativt store, og sitter litt lenger fra hverandre enn det som er vanlig på et laptop-tastatur. Men tastene er presise, og maskinen virker solid.Monsterbatteri
Vi har selvsagt ikke hatt noen mulighet til å teste om batteriet virkelig holder i 12 timer, slik Nokia påstår. Men vi har løftet, trykket, klemt og skrevet i et forsøk på å skaffe oss et førsteinntrykk.

Maskinen vi prøvde er satt opp med Ovi-suite, noe alle disse maskinene vil ha. Dermed var det bare å koble til Nokia- telefonen og synkronisere musikk, avtaler eller annet innhold.

Ellers er skjermen lettlest, selv om den har en blank overflate som vil garantert vil bli elsket av noen og hatet av andre.

Standard ytelse
Maskinen har 1 GB RAM, og skiller seg i så måte ikke fra andre minimaskiner. Men den har fått den nye 1,6 Ghz Atom-prosessoren Z530 fra Intel.

Harddisken er på 120 GB, hvilket heller ikke er mye på en maskin i denne prisklassen.

Før jul

Maskinen skal komme på markedet i løpet av fjerde kvartal, og prisen er antydet til å havne på ca 575 Euro. Det betyr at vi i Norge antakelig må betale i underkant av seks tusen kroner for den.Artikkelen ble første gang publisert 2. september 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen