Test

Vi har prøvd Nokia N93


(Klikk for større bilde)

Nokias lanseringsiver kjenner ingen grenser, og nå har mobilgiganten dratt frem enda tre nye N-modeller som pressekorpset kan samle seg om. Den desidert mest spennende av dem er N93, som kombinerer video- og fotokamera i en monstermobil verden ikke har sett maken til.

Ser vi bort ifra spesifikasjonslisten, som forøvrig er lang som et vondt år, kommer hovedproblemet tydelig frem. N93 er stor. Og ikke bare stor, den er til og med større enn N90, som ble latterliggjort av pressen for sin klumpete og forvokste fasong. Når Nokia nå presenterer en telefon som er enda større, kan det tyde på at selskapet enten har lagt det døve øret til, eller mener at plussene veier opp for minusene.

Men for å avklare størrelsen først; når N93 er slått sammen, så er den en tanke større enn Nokia 6230i. Slår du ut N93 blir den over dobbelt så lang, og du har plutselig et beist av en telefon som er like lang som to vanlige telefoner. I eksakte mål vil det si 11,8 x 5,5 x 2,8 cm. Om du er tilhenger av store telefoner eller ikke, en såpass stor størrelse åpner for en rekke problemer, og det å ha N93 i lommen er glemmesak. Vekten er på hele 180 gram.

I tillegg finnes det enkelte designmessige svakheter på N93. For eksempel virker tastene å være noe grunne, og er fordelt over et litt for stort areal. Det kan virke som Nokia prøver å få N93 til å se mindre ut med å lage tastaturet så stort som mulig. Det fungerer dårlig.

I tillegg virker skjermen å være noe utsatt ved skjermfestet. Grunnen til det er at skjermen kun er festet på ett sted og den vil nok derfor lett være utsatt for skade om den skulle få seg et hardt slag. Vi turte ikke prøve med vår prototype, og overlater heller den testen til en pengesterk mobilbruker som kan tenke seg å hive et par tusen kroner ut vinduet.


(Klikk for større bilde)

Men klart, N93 er ikke ment å være noen skjønnhetsdronning - heller telefonen som gir deg de beste bildene en kameratelefon kan gi i dag. Sjelden ser vi så mye snop samlet under et panser, og det vitner også om at N93 kommer til å bli en ekslusiv telefon - langt fra telefonene du får for 1 kr på Rimi med abonnement.

Nokia N93 med abonnement

Nokia N93

Nokia N93 med abonnement   Les mer »

Nokia N93   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen