Test

Vi har møtt pikselkongen

 

Mens Sony Ericsson, Nokia og BenQ-Siemens stolt viser frem telefoner med to og tre megapiksler, hiver koreanske LG seg rundt og slipper fem megapikslerstelefonen KG920 i Europa. LG kommer dermed med en av de første telefonene i Norge i klassen over tre megapiksler. Vi har tatt en nærmere titt på den koreanske pikselkongen.

På CeBIT fikk vi mulighet til å teste KG920, og vi la raskt merke til at dette er en spesiell telefon. Ikke bare er den rimelig stor, men den er også pepret med knapper. Vi har faktisk aldri sett en telefon som har vært utstyrt med flere knapper - bare på telefonens forside finner vi hele 27 taster. Her finner du nærmest en tast til hver funksjon i telefonen. Men, den store størrelsen til tross - LG har utnyttet den godt.

Uvante taster
Det er også en del detaljer ved tastesettet til KG920 som er uvant for oss. For det første er piltastene plassert til høyre for nummertastaturet. Dessuten korresponderer ikke menytastene med menyvalgene i skjermen på samme måte som vi er vant med fra før av. Mens telefoner flest har en funksjonstast rett under skjermen, er tastene på KG920 samlet på midten et stykke under skjermen.

Menyene til telefonen kjenner vi godt igjen hvilken produsent KG920 kommer fra. Dette er LG på sitt gamle vante. Menyene i KG920 er den samme som vi finner i den Razr-lignende P7200-modellen fra selskapet. Det er altså snakk om en matrise på tre ganger fire ikoner.

En ting vi ikke liker, er at LG tydeligvis ikke har tillit til at brukeren selv klarer å finne ut at hver nummertast henter opp et menyvalg, som for eksempel å trykke på 5-tasten for å gå rett til meldingsmenyen. I stedet har de på pedagogisk vis ført opp tallet i øverste venstre hjørne over hvert ikon. Dette ser rett og slett rotete ut, og burde være fullstendig unødvendig å ha med.

Skarp skjerm
KG920 har ellers en skarp og fin skjerm på to tommer. Telefonens vindu mot verden byr på en oppløsning på 240 x 320 piksler, og en fargedybde på 256 000 farger. Den har altså et godt utgangspunkt til å bli en skikkelig god kamerasøker. På vår testmodell ble vi imidlertid litt skuffet. Uten at vi kan si om dette er et problem som vil finnes på KG920 når den kommer i salg, eller om det bare var på testeksemplaret, så var søkerbildet skikkelig hakkete. På den positive siden registrerer vi at LG har fått på plass skikkelig autofokus på denne telefonen. Om du holder kamerautløseren halveis nede, fokuserer du. Trykker du den helt ned, tar du bildet.

Kameraet har et vell av innstillingsmuligheter. Her finner du forskjellige moduser for makrofoto, portrett, landskap og rask bevegelse. Du kan også velge om du vil ha blits eller ikke, eller som det skal blitse automatisk om lyset er dårlig. Det er også en innstilling for å fjerne røde øyne. Ellers finner vi innstilling for hvitbalanse, fokusmetode, ISO-hastighet og lysmåler. I det hele tatt får vi en skikkelig digitalkamerafølelse av KG920.

Da vi tok bilder arbeidet telefonen kjapt, og var raskt klar til å ta neste bilde. Vi skulle gjerne sagt noe om kvaliteten, men vårt testeksemplar hadde en feil som gjorde at bildene ble uleselige. Bilder andre nettsteder har tatt med KG920 gir oss imidlertid et godt inntrykk.

Bildene vi har sett er skarpe og fine, og vi tor LGs nye telefon muligens kan bli en konkurrent til billige digitalkameraer. Det skader heller ikke at telefonen har ekte blits, og kan ta opp video i VGA-oppløsning.

Vrir seg
Det er ikke bare tastene og det avanserte kameraet som skiller KG920 ut fra flokken. Telefonen har også fått et veldig spesielt design. Nederste og øverste del av telefonen er adskilt, slik at du kan dreie telefonen. Dette gjør det for eksempel mulig å følge med på skjermen mens du har telefonen over hodet, samtidig som kameralinsen peker fremover. Mekaniske løsninger som dette har gjerne en tendens til å være slarkete på mange telefoner. Dette gjelder ikke KG920. Mekanismen har ingen slark, og løsningen virker bunnsolid. Vi tror derfor det er liten fare for at telefonen skal vris av seg selv når du har den i lommen.

LG KG920 er også en spennende telefon funksjonsmessig, og kan by på det aller meste. I tillegg til skarp skjerm og fem megapikslers kamera, har telefonen 128 MB minne innebygget og minnekortstøtte via miniSD-kort. Telefonen er utstyrt med GPRS, men mangler både EDGE og 3G. Om du kobler telefonen til en PC via USB, dukker KG920 opp som en flyttbar disk. Du trenger dermed ingen drivere for å overføre bildene. Om du har god tid, lar bildene seg overføre via blåtann også. Telefonen har også mp3-spiller innebygget, så med KG920 i lomma, kan du kanskje vurdere om du i det hele tatt trenger å ha med deg iPod og digitalkamera ut på tur.

Ingen småtass
Et ankepunkt vi har på KG920 er imidlertid størrelsen. Med megapiksler i fleng, stor skjerm og vridbar kropp, ender telefonens mål opp på 10,8 x 5 x 1,8 cm, mens vektnålen stopper på 115 gram. Om du ikke er redd for litt lubne telefoner og er av oppfatning at mer å ta i er mer å bli glad i, bør størrelsen likevel ikke være avskrekkende.

Du finner en video av vårt møte med KG920 ved å klikke på bildet under.

Lengde: 81 sekunder
Størrelse: 7,7 MB
Oppløsning: 640 x 480
Format: DivX 5.0, AVI

Får du ikke spilt av filmen? Last ned DivX 5.0 fra denne siden. Klikk på linken "DivX Free".
NB! Amobil tar ingen ansvar for innholdet på eksterne sider.

I følge Knut Kjeksrud i LG Norge, kommer KG920 i salg i Norge i løpet av første halvår i år. Det er mulig den vil få en annen modellbetegnelse når den dukker opp i butikkhyllene hos mobilbutikken på hjørnet.

Du finner eksempelbilder tatt med KG920 på i testen til russiske Mobile-Review.com.

(Kilder: Mobile-Review.com, GSMarena.com)

LG KG920 med abonnement

LG KG920

LG KG920 med abonnement   Les mer »

LG KG920   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen