Vi har 117 sanger på mobilen

Vi har 117 sanger på mobilen

Det er Sony Ericsson som opplyser dette. Selskapet har ved hjelp av Analysemakarne gjennomført en skandinavisk undersøkelse for å kartlegge våre musikkvaner og holdninger til musikkmobiler. Til sammen har 1600 personer i alderen 16 til 40 år deltatt i undersøkelsen.

På spørsmål om hva slags musikkspiller de skal kjøpe neste gang, svarer fire av ti at de vil kjøpe en dedikert musikkspiller. Samtidig svarer like mange at deres neste musikkspiller skal være en mobiltelefon.

Viktig funksjon
Undersøkelsen viser også at lydkvaliteten rangeres som like viktig som generelle basisfunksjoner (prosentandel som svarer at egenskapen er viktig/helt avgjørende), og faktisk som viktigere enn brukervennlighet.

1. Batterilevetid (93 prosent)
2. Minnekapasitet (88 prosent)
3. Lydkvalitet (83 prosent)
4. Brukervennlighet (81 prosent)

Pop og rock
Nordmenn hører mest musikk på mobilen når de er på bussen/tar toget, sykler, går tur eller når de trener, og pop og rock er den dominerende sjangeren i norske mobiltelefoner.

Metallica, Madonna, U2, Bruce Springsteen, Coldplay, Nightwish og Pink Floyd var de mest populære artistene i norske mobiltelefoner da undersøkelsen ble gjennomført i uke 47.

Ifølge markedssjef i Sony Ericsson, Anniken Amdam, er musikkmobilene blitt kraftig forbedret de siste årene. Som et eksempel på dette viser hun til at musikkmobilen W980 danket ut samtlige dedikerte musikkspillere og musikkmobiler i en omfattende lydtest som ble gjennomført av TESTfactory i Tyskland tidligere i år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen