Vi handler på nett som aldri før

Ifølge tidligere undersøkelser er nordmenn glade i å handle på nett.

Vi er derimot ikke alene om dette i verden.

Les også:
Netthandel versus butikk
.
Vi storshopper på nett
.
Bremser for netthandelen.

875 millioner benytter netthandelIfølge en undersøkelse utført av analyseselskapet Nielsen har netthandelen økt enormt de siste to årene. Hele 875 millioner mennesker handler i dag på nett.

- Da selskapet Nielsen utførte sin første globale undersøkelse av netthandel for to år siden så hadde omtrent 10 prosent av verdens befolkning handlet på nett, eller vel 627 millioner. I dag har dette tallet økt til 40 prosent, eller 875 millioner mennesker, sier visepresident i selskapet, Bruce Paul, ifølge pressemelding.

Sør-Korea på topp
Det er mennesker fra Sør-Korea, Storbritannia, Tyskland og Japan som er de ivrigste netthandlerne. Fra det førstnevnte landet har 98 prosent av befolkningen handlet på nett. I de tre siste har 97 prosent gjort det samme.

Norge er heller ikke dårlig på netthandel. Ifølge en tidligere undersøkelse utført av Dibs Payment Services ligger vi på topp i Skandinavia og handler i snitt for 7.775 kroner per person i landet over 15 år.

De mest populære varene å kjøpe på nett er bøker, klær og sko, film og musikk og flybilletter.

For eBay, Amazon og Target er denne undersøkelsen meget gode nyheter. Det er nemlig i disse nettbuttikkene flest mennesker handler sine varer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen