Vi gidder ikke hente mobilene våre

Alternativ tekst mangler

Det er ingen hemmelighet at vi mennesker har en tendens til å legge fra oss mobiltelefoner, lommebøker og andre personlige effekter på offentlige steder. Slik er det også på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Problemet er bare at svært få av oss er interessert i å få tilbake eiendelene våre når de omsider blir funnet og levert inn til flyplassens personale.

Ferske tall fra sikkerhetsselskapet Pointsec avslører at bare 10 prosent av alle mobiltelefoner som legges igjen på Gardermoen hvert år blir hentet av sine eiere. Men når det gjelder bærbare PC-er er vi svært så påpasselige med å få de tilbake. Hele 95 prosent av alle bærbare PC-er som mistes på Gardermoen blir hentet av lettede eiere.

Enklere å kjøpe ny
Årsaken til at så få henter mobiltelefonene sine, kan være at mange av de reisende er utenlandske. Hvis telefonene ikke inneholder sensitiv informasjon er det enklere å anskaffe en ny i hjemlandet.

På flyplassen Heathrow i Storbritannia legges det også igjen mange telefoner og PC-er hvert år. Her hentes omtrent halvparten av alle mobiltelefoner og bærbare PC-er som legges igjen, skriver Nettavisen.

Hvert år arrangerer Heathrow flyplass auksjoner hvor forlatte mobiltelefoner, PC-er og annet utstyr selges til høystbydende. Dette innebærer omtrent 730 bærbare PC-er og 1500 mobiltelefoner hvert år.

(Kilder: Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen