Vi går over til nytt publiseringssystem

 

Det å legge ut artikler på Overklokking.no har i alle år vært en svært så manuell jobb. Derfor er det med stor glede at vi nå tar i bruk publiseringssystemet NE:O, utviklet av og for HW-nettverket.

Hverdagen for redaktør og skribenter blir langt lettere fra nå av, ettersom prosessen fra en artikkel sendes inn fra skribent til den blir publisert nå gjøres på en meget lettvint måte. Til nå har gangen vært omtrent slik:

 1. Artikkelen er ferdig skrevet, og mailes til redaktør
 2. Redaktør leser korrektur og ser over artikkelen for å luke vekk feil og mangler. Deretter skjer ett av to:
  1. Artikkelen sendes i retur til skribent for utbedring. Deretter starter vi på begynnelsen igjen.
  2. Artikkelen legges i kø for publisering.
 3. Når dagen er kommet for publisering, setter redaktør inn korrekt dato, laster opp samtlige HTML-filer og legger inn ingress på alle nødvendige steder (forsiden, avdelings-index og arkiv).
 4. Når samtlige filer er klargjort og lagt i FTP-programmets opplastingskø, opprettes tråd i forumet. URL til tråden kopieres og settes inn på siste side i artikkelen.
 5. Samtlige filer (ingressliste på forsiden, index på avdeling, arkivfilen og siste side i artikkelen) lastes opp, og artikkelen er lagt ut.

Dette er en SVÆRT forenklet oversikt over jobben som har blitt gjort på samtlige artikler. Og da har vi ikke nevnt de gangene vi gjør feil, slik at en ingress forsvinner. Det er absolutt ikke umulig at en eller flere artikler ikke finnes på noen oversikt pr. i dag - men det vil endre seg med tid og stunder. Planen er å flytte samtlige artikler inn i publiseringssystemet - men det er en lang og svært omfattende jobb, som vi ikke vil prioritere med det første.

Hvordan vil tingene skje fra nå av?

Prosessen som er beskrevet i listen over, ser fra i dag av MYE enklere ut:

 1. Artikkelen er ferdig skrevet. Dersom skribenten har arbeidet lokalt på sin PC, legges artikkelen inn i NE:O side for side (hvilket betyr cut'n paste av HTML-koden). Når alt er på plass i NE:O, trykker skribenten på knappen "send til publisering".
 2. Redaktør får en epost om at en ny artikkel er klar til lansering.
 3. Redaktør (eller andre med tilgang til å lese korrektur) ser over artikkelen. Dersom store feil oppdages, sendes den i retur. Små feiler kan bli rettet opp med en gang.
 4. Redaktør bestemmer tidspunkt for publisering, skriver dette inn i systemet og publiserer artikkelen. Det er mulig å sette publiseringstidspunkt fram i tid (faktisk på sekundet, f.eks. 20. oktober 2004 klokken 14:40:08)
 5. Når tidspunktet for publisering kommer, legger systemet selv ut ingress, oppretter forumtråd og sender ingressen til div. nyhets-feeds. Og er tidspunktet 00:00, ligger reddiken i sengen og nyter skjønnhetssøvnen. :)

Vi er meget fornøyde med å kunne ta i bruk et så flott system som NE:O er. Stor takk går derfor fra redaktør og daglig leder her på Overklokking.no til de som har utviklet NE:O, og som fortsatt forbedrer og fikser på systemet. Ingen nevnt, ingen glemt!

I forbindelse med overgangen til NE:O, må vi nok forvente en del feil og mangler i starten. Dog skal alt fungere etter planen nå, så får vi heller ta problemene når de eventuelt kommer.

Oppdager du feil på sidene, ta screenshot og send pr. epost til:

ledelse@overklokking.no

Vi ønsker alle våre lesere en fortsatt fin helg!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen