Vi frykter ikke mobilvirus

Vi hører mye snakk om mobilvirus i media, og flere av antivirusselskapene er flinke til å minne oss på de skjulte farer.

Men en undersøkelse blant norske mobilbrukere viser nå at vi slett ikke er så bekymrede for mobilvirus som all mediepraten kanskje skulle tilsi.

Faktisk er bare åtte prosent av oss bekymret for å få et virusangrep på mobilelefonene våre, viser undersøkelsen, som ble gjennomført av Perduco på oppdrag fra Netcom.

Men det er flere som er bekymret for såkalt hacking, at uvedkommende skal ta seg inn i og stjele informasjon fra mobiltelefonene, nemlig 12 prosent.

Blant de 1900 spurte privatpersonene, oppgav 22 prosent at de visste om forhåndsregler de kunne ta for å beskytte seg mot mobilvirus.

Undersøkelsen tok også for seg norske mobilbrukeres forhold til spam, eller uønsket reklame som det også kalles.

Mange får uønsket reklame
Her har nesten 30 prosent mottat uønsket reklame på mobiltelefonen. Ni prosent har også mottat meldinger med ubehagelig eller krenkende innhold, skriver Digi.no.

Som kjent er det foreløpig vanskelig for et virus å slippe inn på mobiltelefonen din med mindre du selv aktivt gir det tillatelse. Dag Anders Bodal, sikkerhetssjef i Netcom, råder folk til å være forsiktig med blåtann-bruken på mobiltelefonene.

– Vi anbefaler å deaktivere blåtann når den ikke er i bruk, og kun akseptere godkjente enheter (PC, telefon, blåtann-enhet osv.), samt sette denne på «skjult» innstilling. En bør heller ikke ukritisk akseptere blåtann-forbindelser, åpne filer eller laste ned programmer fra ukjente. Det finnes også antivirusløsninger fra forskjellige leverandører som kan benyttes, sier han.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen